Birliğin salonunda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan, birlik olarak her geçen gün daha da güçlendiklerini söyledi.
Üretici ve tüketiciye kaliteli, ucuz ve sağlıklı hizmet sunmak amacıyla gelen talepler doğrultusunda, doğrudan satış mağazalarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Tartan, “Bu sayede günlük taze süt ve süt ürünlerinin kar amacı güdülmeden satışa sunulduğu mağazalarımız, üretici ve halkın buluşma noktası haline geldi. 2006 yılında kurulan birliğimiz, 2007 yılının nisan ayında günlük 14 bin litre sütle faaliyetine başladı. Bu yıl itibariyle 435 ton süt hacmine sahibiz.” diye konuştu.
Tartan ayrıca yeni dönemde, 2. Etap Organize Sanayi Bölgesi’ndeki süt işleme tesisinde, süt tozu üretiminin yanında kalite standardını ve üreticinin refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Toplantı, genel kurul üyelerinden gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
Genel Kurula, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Edip Yıldız, Halkapınar Süt Üreticilileri Birliği Başkanı Abdil Kara, çeşitli STk’ların başkanları ve süt üreticileri katıldı.

Konya Büyükşehir Manavgat’taki yangında söndürme çalışmalarına destek oluyor
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98879 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
82058 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75350 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73612 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69582 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61607 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144773 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141788 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124855 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123016 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121680 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.