Konya
°C
Yeni Meram

CUMHUR İTTİFAKININ / MİLLİ İTTİFAKIN YOLU-3

CUMHUR İTTİFAKININ / MİLLİ İTTİFAKIN YOLU-3- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.05.2023 01:09
23.05.2023 16:35
0
1850
ABONE OL

Yüzlerce Güneş enerji santrallerimiz devreye girmiş olacaktır, özellikle Avrupa'nın en büyük güneş enerji santrali olan Karapınar’da ki santral devreye girmiştir. Toplam kapasite Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 25'ine karşılık gelmektedir.
-Akkuyu Nükleer Santralimizin ilk reaktörü devreye girmiştir. Birkaç yıl içinde tam kapasite enerji üretimine başlayacaktır
Enerji ihtiyacımızın %10'unu karşılayacaktır.
-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli Marmaray Tüneller duble yollar geçiş garanti barajlarını açmıştır. Artık birkaç kat fazlasıyla akış sağlanmıştır. Dolayısıyla devlet bu işletmelerinden ciddi anlamda kâr eder duruma gelmiş ve kasasına para akışı başlamıştır. Ayrıca vergi gelirleri bunun dışındadır.
-Cumhuriyet tarihi boyunca 197 olan baraj ve gölet sayımız 1500 ü aşmıştır. Bu barajların büyük kısmı tarımsal sulamada kullanılacak depolarımızdır.
Bu barajlarımız sayesinde sulama alanlarımız genişleyecek ve tarımda üretim artışı sağlanacaktır.
-Savunma sanayimiz hava, kara, deniz taarruz ve savunma silahları üretiminde silahlı kuvvetlerimizin % 80’ini karşılar hale gelmiştir. Kendi döner sermayesini karşılamanın yanında 5 milyar doları aşan ihracat kapasitesine erişmiştir.
- Savunma sanayimiz tarafından Maraş’ta 8 milyar dolarlık uçak parçaları üretim fabrikasının temeli atılmıştır. Bu fabrikada binlerce uçak parçası üretilerek hem ülkemiz bünyesindeki sanayimizde kullanılacak, hem de yurt dışı uçak sanayi alanında ihracat yapacaktır.
-Başta Bayraktar sanayi olmak üzere binlerce özel sektöre ait fabrikalarımız kurulmuştur. İleri seviyede Bor İşleme Fabrikamız/Bor Karbür Tesisleri kurulmuştur. Dünyanın sayılı fabrikalarından biri olarak kabul edilmektedir. Yıllık ihracat kapasitesi çok yüksek bir fabrikamızdır. Ayrıca bu fabrikamızda üretilen bor ürünleri başta savunma sanayi, uçak sanayi tıp endüstrisi olmak üzere yüzlerce sanayi alanında kullanılacaktır.
-Uzay ajansımız kurulmuştur. Kendi mühendislerimizin yazılımlarıyla ve sanayimizin imalatıyla ürettiğimiz çok amaçlı uydularımız fırlatılmış ve yörüngelerine başarıyla yerleşmiştir. Aldığımız milli istihbarat bilgileriyle terör odakları yerle bir edilmiştir. Bir kaç yıl içinde ajansımız tarafından üretilen bu uydular yurt dışı ihracatları ile ülkemize büyük ekonomik kazançlar sağlayacaktır
-Trakya'da kurulmakta olan Rus gazı depolama ve dağıtım merkezi Avrupa'nın en büyük gaz depolama merkezi olacaktır. Avrupa'ya dağılım buradan yapılacaktır, bu yolla ülkemiz çok büyük ekonomik kazanımlar elde edecektir.
-TOGG arabamızla 100 yıllık hayalimiz gerçek olmuştur. Yurt içi ve yurt dışı pazarının çok büyük rağbet görmesi neticesinde ülkemize ciddi ekonomik kazanımlar getirecektir.
-Tıbbi aşı ilaç ve tıbbi cihaz alanında çok ciddi çalışmalar başlatılmıştır. Birkaç yıl içinde MR ve tomografi gibi pek çok tıbbi cihazların ülkemizde üretildiğini ve ihracatının yapıldığını göreceğiz.
-İkinci nükleer santral çalışmamız başlamıştır. Birkaç yıl içinde temeli atılarak ikinci santralimiz ülkemizin hizmetine sunulacaktır.
-TÜBİTAK, sanayi ve üniversite işbirlikleri ile Teknofest ve teknokentlerimizde gençlerimiz sayısız bilimsel projeler üretmekte ve buluşları gerçekleştirmektedirler. Bu çalışmalar ürüne dönüşerek bilim ve teknoloji dünyamıza ve ekonomimize çok ciddi katkılar sağlamaktadır.
Değerli Dostlarım bunlar Cumhur İttifakımızın bileşenlerinin ve Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilecek projelerimiz ve çalışmalarımızdır. Milli İttifakın kaynağının bir kısmıdır. Kılıçdaroğlu'nun İngiliz tefecilerinden getireceğim dediği masal kaynaklar değildir. Hepsi de hepimizin gözü önünde faal olan kaynaklarımızdır.
28 Mayıs'ta 2 tur seçimlerimizi zaferle taçlandırarak bu kazanımlarımızı devam ettirmemiz evlatlarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız en büyük sermayemiz ve mirasımız olacaktır. Bu zaferin kaybedilmesi demek nesillerimizin tarih sayfalarına geçecek veballerinden kurtulamayışımızın ve onların yüzlerine bakamayacağımızın belgesi olacaktır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.