Konya
°C
Yeni Meram

Çağın eğitimine ayak uyduran kazanacak

Çağın eğitimine ayak uyduran kazanacak- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.07.2021 01:43
11.07.2021 13:54
0
2330
ABONE OL

Hayatımızın başladığı günden son güne kadar vazgeçilmezlerimizden biri olan, kimi zaman bilinçli kimi zaman farkında olmadan yaptığımız unsurların başında tabii ki eğitim geliyor.
Ancak kendi içinde birçok merhaleye ayrılan eğitimin, dönemsel farklılık ve değişimleri globalleşen dünyaya ayak uydurarak yaşantımıza etki ediyor.
Eğitimin gelişimi ne yönde oluyorsa insanın yaşantısı da o yönde ilerliyor. Düşünün, bundan 30 yıl önceki eğitim ile günümüzdeki eğitim arasında akıllara durgunluk verecek farklılıklar var.
Dikkatinizi çekerim, müfredat değil eğitimin iletişimsel ve uygulama yönünden bahsediyorum. Yani teknik aynı gibi görünse de taktik olarak birçok farklılıklar var. Bu farklılıkları ortaya koyan ve uygulayan ise bu hızlı yarışta kendine yer bulacak tabii ki.
Bu anlamda geçen haftanın gündemi içinde yer alan ve heyecan duyduğumuz bir programa icabet ettik.
KTO Karatay Üniversitesi, bünyesindeki değişim ve yenilikleri paylaşmak için kapılarını gazetecilere açarak ‘laf değil iş ürettiğini’ yerinde gösterdi.
Haberini gazetemizde takip etmişsinizdir ancak benim gözlemim haberimizin ötesinde verilen çabanın, gayretin ve mücadelenin boyutu oldu. “Dijital Çağın Dijital Üniversitesi” mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, bu mottoyu hayata geçirmek ve öğrencilerine aktarmak; dünyanın önemli üniversiteleri ile aynı kulvarda olabilmek için kaliteli stratejik projelerle bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Dünya üniversiteleri derken geçmişi uzun bir sürece dayanan marka olmuş üniversitelerden bahsediyorum. Kuruluş itibari ile genç yaşına rağmen önemli bir mesafeye gelen KTO Karatay Üniversitesi, dijital çağda nasıl ve nerede durulması gerektiği konusunda önemli hamleler yaparak hızlı bir ilerleyiş gösteriyor.
Modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldığı Merkez Kampüsü’nün ötesinde, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi ile Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot yetiştiren Hava Parkı, KTO Karatay Üniversitesinin farklılığını göstermeye yetiyor.
Zorlu bir pandemi süreci yaşandı ve bundan etkilenen kurumların başında gelen üniversitelerde de uzaktan eğitim modelleri geliştirilerek öğrencilerle diyaloğun devamı sağlandı. KTO Karatay Üniversitesi ise insan hareketliliğini en aza indiren, online ve sınıf ortamında eğitim imkânının bir arada sunulduğu Karatay Hibrit Eğitim modelini geliştirmiş. Bu sistemde derslerin tamamı uzaktan eğitimle canlı (senkron) olarak verilirken, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen sınıflarda öğrenci sayısında yoğunluk olmamak şartı ile yüz yüze eğitim de eş zamanlı yürütülmüş.
Aslında yapılan birçok yenilik KTO Karatay Üniversitesinde kendini gösteriyor ama beni en çok heyecanlandıran Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü oluyor. Akademik ve eğitim kadrosunun yanı sıra önemli bir maliyeti olan bu bölümün şehrimizdeki vakıf üniversitemizde olması şehrimizin marka değerine de önemli bir katkı sağlamış oluyor. Türkiye’de başka üniversitelerin yapmadığı planör eğitimi ile dikkat çeken KTO Karatay Üniversitesinden mezun olacak pilotların, meslektaşlarından daha avantajlı bir konumda olacakları kesin.
Tabi dijitalleşmeye ayak uydurarak geleceğe yatırım yapan üniversite şehrimizde olunca sanayi alanında önemli bir yerde olan kent sanayisine de faydasının dokunması kaçınılmazdı. "Komşuda pişer, bize de düşer" mantığı, KTO Karatay’dan tarım sektörüne uyarlanan bir boyut olmuş. Şöyle ki, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezinde önemli projeler icra ediliyor. Bu projelerle şehrimizdeki tarım makinaları üreticilerinin akıllı teknolojili yeni makineler üretebilmesi konusunda onlara destek olması hedefleniyor. Yani sadece kendisini değil şehrini ve ülkesini de düşünen gelecek çağa ayak uyduran üniversite kimliği ile KTO Karatay Üniversitesi, şanlı tarihimize yakışır bir eğitim kurumu olarak takdirin fazlasını hak ediyor.
Bu güzelliklerde emeği olan başta KTO ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetimi ile KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve Öğretim Üyeleri ile tüm akademisyenlere, her aşamada görev alan değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.