Konya
°C
Yeni Meram

ARZ-I MEVUD VE EVANJELİZM

ARZ-I MEVUD VE EVANJELİZM- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.10.2023 00:03
25.10.2023 15:05
0
2280
ABONE OL

Allah(cc) Kuran–ı Kerim’de kafirleri dost edinmeyin, zira onlar bir birlerinin dostudur, diyor. Geçmiş tarihte olduğu gibi bugün de bu ayet tecelli ediyor. Filistin İsrail savaşında, Haçlılar Gazze’de katliam yapan İsrail’e kayıtsız şartsız destek oluyor. Sadece Rusya destek açıklaması yapmadı. Bu Haçlılar neden Siyonistleri destekliyor? Tabi ki ABD ve Avrupa devletleri üzerindeki Yahudi etkisinden bahsetmeliyiz. Ancak bu soruya esas cevap olarak karşımıza Evanjelizm çıkmaktadır. Evanjelizim esas kaynağını İncil’den ve Hıristiyanlığın Protestan mezhebinden alan ancak Yahudilerin dini kitabı Eski Ahit’ten de etkilenen yeni bir Hıristiyan mezhebi, tarikatıdır. Özellikle Yahudilerin Arz-ı mevud hayallerini, Filistin’in de Yahudi toprağı olduğunu kabul ederler.
Maalesef günümüzde bu mezhep Batı dünyasında, özellikle de elit kesimde ve yönetici konumunda olanlar arasında çok yaygındır. ABD başkanı Joe Biden Yahudi değildir ama Siyonist ve Evanjelist’tir. ABD’nin eski başkanlarının içinde de çok sayıda Evanjelist vardır. Mesela George Bush… Bugün ABD ve Avrupa Devletlerinin kayıtsız şartsız İsrail’i desteklemeleri ve Doğu Akdeniz’e uçak gemisi, savaş gemisi göndermelerinin nedeni Evanjelizim’dir.
Haçlı Batılıların inancına göre Hz.İsa kıyamete yakın yere inecek, Armageddon denilen iyilerle kötülerin savaşı olacak, iyiler kazanacak, tüm Dünya Hıristiyan olacak ve sonrasında kıyamet kopacak. Dünya’nın sonu gelecek. İşte Hıristiyanlar bunun olması için Allah’ı kıyamete zorlamak amacı ile böyle davranıyorlar. Tabi burada iyiler Hıristiyanlar ve Yahudiler, kötüler de Müslümanlardır. İslam inancında bu farklıdır. Kıyamete yakın Yahudilerle Müslümanlar arasında Amik Ovasında Melhame-i Kübra isimi büyük bir savaş olacak, o savaşı Müslümanlar kazanacak. Sonrasında da kıyamet kopacaktır. 1897’de Basel şehrinde Theodor Herzl tarafından toplanan Siyonist kongre ile başlayan Arz-ı mevud hayali Evanjelizm desteği ile hız kazanmış, Osmanlı’yı yıkmış, Müslümanları paramparça etmiştir. Yine Evanjelizm’i kırbaç gibi kullanan İngilizlerin desteği ile İsrail kurulmuş, 75 yıldır da Filistin toprakları parça parça işgal edilmiştir. Son kalan iki üç parçayı da almak için bugünkü Filistin zulmü yapılıyor. Ama zevali yakındır. Yahudilerin bu kurdukları devletleri son devletleridir. Zevali bizden olacak. İnşaAllah.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.