Konya AÇIK 20°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Skorsky’nin teslim tarihi belli oldu

Türkiye'nin ABD'den sipariş ettiği Skorsky helikopterlerin teslim tarihi belli oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 109 adet Skorsky helikopter için teslim tarihini verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Maksat Helikopter Programı kapsamında proje çalışmaları devam eden 109 adet Skorsky helikopterlerin 2020’de teslim alınacağını söyledi.
Sabah’ın haberine göre; Skorsky ile yürütülen proje kapsamında henüz helikopter teslimatının yapılmadığını belirten Bakan Yılmaz, helikopter teslimatlarının 2020’li yıllarda yapılmasının planlandığını açıkladı. Yılmaz imzalanan sözleşme çerçevesinde tarafların proje çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.
Destek 2009’da başladı
Projenin TSK ve diğer kamu kullanıcılarının helikopter ihtiyacının maliyete etkin bir yöntem ile karşılanması ve Türk helikopter sanayinin oluşumunun desteklenmesi amacıyla 2009’da başlatıldığına işaret eden Yılmaz, projenin taraflarını ise ‘Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ana yüklenici, Skorsky ana alt yüklenici, ASELSAN, Text Endocing Initiative (TEI) ve Alp firmaları alt yükleniciler” olarak sıraladı.
Yılmaz, proje kapsamında kokpit, kabin, pal’lerin TUSAŞ, motorun TEI, iniş takımı ve dişlilerin Alp ve aviyonik süitin de ASELSAN tarafından üretileceğini söyledi. Yılmaz, tüm entegrasyonun ise TUSAŞ’ın üstlendiğini bildirdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

FETÖ soruşturmasında flaş gelişme! Kayyum atandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0