Konya
°C
Yeni Meram

YAZ KAPIDA! ACİL ZAYIFLAMA DİYETİ

YAZ KAPIDA! ACİL ZAYIFLAMA DİYETİ- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ

A+
A-
10.05.2022 01:23
09.05.2022 12:25
0
1683
ABONE OL


Her ne kadar bu sene kış bitmek bilmese de inanıyoruz ki yaz gelecek. Yavaş yavaş üzerimizdeki kalın montları, kabanları çıkarmaya başladık. İşte şimdi gerçeklerle baş başayız. Kış boyu ertelediğimiz ve yapmadığımız diyetler için yaz günü ince ve dar kıyafetleri giyince pişman olmaya başladık. Zararın neresinden dönsek kardır diyerek yaz mevsiminde beslenmeye dair birkaç noktaya değinelim.
Sıcak hava; hızlı metabolizma!
Havalar ısındıkça artan metabolizma hızı, kilo vermemiz için de tam bir fırsat!
Akdeniz tipi beslenin
Yaz aylarında en ideal beslenme şekli yine Akdeniz tipi beslenmedir.
Artan besin çeşitliliği ile tezgâhlarda yerini alan renk renk meyve ve sebzeler ise diyeti daha keyifli ve kolay hale getirecek.
Her öğünde mevsim sebzeleri muhakkak tüketilmelidir.
Sebzeleri az yağlı salata, haşlama veya ızgara sebze olarak tercih edebilirsiniz.
Haftada bir kez kırmızı et, en az iki kez balık tüketimi yeterli olacaktır.
Et tercihlerinizi de ızgara veya fırında pişirme yöntemleriyle az yağlı olarak tercih edin.
Haftada iki kez kurubaklagil tüketimi tokluk sürenizi uzatacak ve bağırsak hareketlerinizi hızlandıracaktır.
Bağırsaklara dikkat!
Unutmayın ki hızlı bağırsaklar; hızlı metabolizma demek. Hızlı metabolizma da kolay ve sağlıklı kilo kaybını sağlar. Düzenli çalışmayan bağırsaklar kilo kaybının önünde engeldir ve metabolizmayı yavaşlatır.
Bu nedenle diyet yaparken uzun süreli kabızlıklardan kaçınmalısınız. Aç karnınıza tüketeceğiniz kefir ve kivi ikilisi ile bağırsaklarınıza bir şans verin derim. Kivi yerine kuru incir, kuru kayısı gibi kuru meyveler de etkili olacaktır. Yoğurtlarınıza ekleyeceğiniz keten tohumu da yine bağırsak dostudur. Fakat tüketiminize engel bir durumunuz varsa lütfen diyetisyeninize danışın.
Susuz diyet olmaz!
En önemli nokta su. İçilen çay, kahve, meyve suyu; su yerine geçmemektedir. Kg başına 30-35 ml su tüketilmelidir.
Detox diyetleri, enter!
Düğünlere, sahillere az bir zaman kala acil zayıflamak üzere başvurulan detox diyetlerini uzun süreli ve bilinçsiz uyguladığınızda metabolik hızınızı düşürerek kilo veriminizi daha da yavaşlatabilirsiniz; aman diyeyim dikkat! Bu tür kısa süreli, kalorisi düşük diyetler diyetisyeninizin gözetimi ve önerisiyle uygulanmalı; kaş yaparken göz çıkarmamalısınız. Ayrıca detoxtan kastım asla sıvı, shake, mama beslenme değildir. Normal çiğneyerek beslenme olmalıdır, tek fark dediğim gibi kalori ve içerik olarak farklı hazırlanmasıdır. Tamamen sıvı beslenmek bir süre sonra sağlığınıza zarar verebilir.
Bu nedenle yaz kış demeden ideal kilonuza ulaşmak için bir adım atın ve bu başlangıç sizin miladınız olsun. Gelin size yasaksız, sağlıklı beslenme nasıl olur seve seve öğreteyim. Zayıflama uğruna sağlığınızdan olmayın, sağlığınıza sağlık katacağınız günler için ben yanınızdayım.
Kendinize çok iyi bakın..
Sağlıkla kalın!

Diyetisyen Ümmü Gülsüm Etyemez
@dyt.ummugulsumetyemez

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.