Konya
°C
Yeni Meram

SİYASETTE VİTES YÜKSELDİ

SİYASETTE VİTES YÜKSELDİ- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.09.2022 01:14
18.09.2022 17:15
0
1701
ABONE OL

Siyaset çok farklı ve bir o kadar da dikkat gerektiren bir disiplin olgusudur. Disiplinden uzak hareket edildiğinde sizi vezir de yapar rezil de... O nedenle de bu dengeyi sağlamak ayrı bir sanattır. Bundan dolayı da her önüne gelen siyasetçi olamıyor.
Şimdi bu girizgâh sonrası baktığımızda artık seçim kulvarına girildiğini ve siyasi partilerin söylemlerinden tutun da icraatlarına kadar her şeyin kendini güncellediğini görmek mümkün.
Ben bir siyasetçi değilim ancak gözlemlerimi ve sohbetlerden edindiğim havayı kısmen de olsa aktarmak sizlerle paylaşmak, bir nevi istişare gibi olacak.
AK Parti iktidarı görevde olduğu süre içinde başarılamaz, yapılamaz denen birçok icraatı hayata geçirdi. Özellikle askeri ve savunma alanında önemli işler başarıldı. Tabi bunlar hemen bir çırpıda olan işler değil, zaman gerek, sabır gerek mücadele ve uğraş gerek, her şeyden önce ekonomi dengesi gerek. Bunu yaparken sadece bir alan değil, memur maaşından mevcut projelerin tamamlanma aşamaları, yeni projelerin temellerinin atılması vs. gibi etkenlerinde sürdürülebilirliğini unutmamak gerek.
E tabi iktidar bunları gerçekleştirirken muhalefetin boş tencere tezi daha yüksek sesle ifade edilmiyor değil. Dedim ya, siyasetçi değilim, belki de ondan anlamıyorum bu boş tencere siyasetini. Mesela ekonomistlerin halka indirgeyip açıklaması gereken konulardan biri, domates biber vs. gibi ürünlerin fiyatının artarken pırlanta fiyatının yüzde 50 indirimle satılması gibi. Bilmiyorum, görmüşsünüzdür billboard reklamlarında yüzde 50 indirimle pırlantayı. Arz talep denen o denklem bu olsa gerek. Yani domatese olan arz ile pırlantaya olan talep oranı...
Neyse işi ekonomi yazarlığına getirmiş olmayayım, tekrar yazımın konusuna döneyim. Başlıkta siyasette vites yükseldi demiştim.
Malumunuz şehrimiz dolu dolu bir eylül ayı yaşıyor, yapılan açılışlar gerçekleşen ziyaretler düzenlenen etkinlikler festivaller, yani hep hareket mevcut çok şükür.
Bu hareketliliğin önemli katılımcısı halk olurken siyasilerinde halkın yanında yer alması şehrimize ayrı bir renk katıyor. Gerçi milletvekillerini sahada görüyoruz, esnaf ziyaretlerinden tutun da halkla bir araya geldikleri etkinliklerini haberlerimizde de yansıtıyoruz ancak Ankara’dan gelen misafirlerimizin de olduğunu söylemeden geçmek haksızlık olur.
Mesela Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Konya GastroFest’in açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile yapıldı.
Bunu yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Konya'ya geldi. Yıldırım, Konya’da 2 gün incelemelerde bulunarak yapımı tamamlanan yapıların da açılışını gerçekleştirdi. Kent merkezinde yoğun programı bulunan Binalı Yıldırım, ikinci gün Konya’dan ayrılıp Akşehir’e gitti.
Bu arada Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Konya'da "Gençler Tarım Akademisi İle Buluşuyor Programı" na katıldı. Bakan Kirişçi ayrıca ahilik haftası programına da katılım sağladı.
Yine geçtiğimiz haftalarda Altınekin'de yapımı tamamlanan 7 kamu yatırımı törenle hizmete açılmıştı. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir ve Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Altınekin Kaymakamı Yasin Mert ve MHP MKYK üyesi Güzide Çıpan ile birlikte çok sayıda davetli katılmıştı.
Ve bugün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Selçuk Üniversitesi tarafından bugün gerçekleştirilecek olan 2022-2023 akademik yılı açılış törenine katılmak için şehrimize geliyor. Şöyle baktığımızda yoğun bir siyasi trafiği görmek mümkün. Ancak bu trafikte eller boş gelmiyor, şehrimizin için birbirinden önemli yatırımların da sözleri alınıyor görüşmeleri yapılıyor.
Bu arada ifade ettiğimiz isimlerin yanında muhalefet ve diğer siyasi parti temsilcilerinin ziyaretlerini de haberlerimizde sizlere aktarıyoruz. Yani demem o ki, siyasette vites yükselince gerek iktidar gerek muhalefetten isimleri şehrimizde görmek, şehrimizin kazancı adına önemli bir gelişmedir. Şehrimizin öneminin biliniyor olması ise en önemli mutluluğumuzdur.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.