Konya
°C
Yeni Meram

GÜÇ, GÜVENDEN DOĞAR

GÜÇ, GÜVENDEN DOĞAR- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2021 01:45
27.08.2021 16:47
0
2577
ABONE OL

Yurttaşlarımızın güvenli olmasını istiyoruz. Bu konu bizim için çok önemlidir. Yurdumuzun her yanındaki kardeşlerimizin, güvenli olması ve güvenle yaşaması için bazı konulara çok iyi dikkat etmemiz gerekir.
Güven deyince, akla bütün yaşam gelir. İnsan aleminin her yanı güvenle kaimdir. İnsan bir yanından güvensiz olsa çöküntüye uğrar, sağlığı bile bozulur. Kendine güvenme zayıflığı, insan için daha beterdir. İnsan için güven, içten ve dıştan önemlidir. Çoklarımız bunun farkında değiliz ama içinden kendisine güven duymakla dıştan güvenememek arasında çok fark vardır. Kendi içinden kendisine güven duymayan, daha fazla çöküntüye gömülür.
İçinden kendisine güven duymayanların, malları ve her türlü güvenecek garantileri olsa da yine güvenemez, yine güvenle yaşayamazlar. Kendilerini garantiye almak isterler yüzden hileleri, yalanları çok olur. Bu durum onları korkar yapar.
Demek oluyor ki insanın, içinden kendisine güven duyması büyük önem taşır. Kendisine güvenen , her problemini halleder, dıştaki güvenini de sağlayabilir. Alışverişinde, iş ve mesleğinde bütün münasebetlerinde karşılaştığı güven kırıcı olumlardan kendini kurtarabilir.Kendisine güvenen, aldanmaz ve aldatmaz.
İnsan her şeyden önce, insanlığına inanmasını bilmelidir. İnsanlığına inanmış olan, hedefinin gerçek şeref olduğunu bilir. İnsanlığına inanmış kişi, şerefli insan olmak yolunda iddialı olur.
İddialı insan, güvenmek zorunda kalır. Güvenmek zorunda kalan da neye nasıl güveneceğini kestirir, ona göre güven kaynağını bulur.Kendi insanlığına inanıp, onun iddiasını süren bireylerin toplumu, bir vücut halinde , birbiriyle güvenleşme yarışı yapar .En esaslı prensibimiz bu olmalıdır.
GÜZEL SÖZLERDEN;
Toplum güven üstüne kurulmuştur.
(SOUTH )
Kendine güvenen herkes dünyayı idare edebilir.
(VOLTAIRE)
Güven ,ama denetle.
(ALMAN ATASÖZÜ)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.