Konya
°C
Yeni Meram

DÜNYADAKİ SÖMÜRÜ DÜZENİ YIKILMALI

DÜNYADAKİ SÖMÜRÜ DÜZENİ YIKILMALI- Mustafa KAPLAN-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.07.2021 01:44
14.07.2021 16:47
0
2060
ABONE OL

1. hele hele 2. Dünya Savaşından sonra kurulan bu dünya düzeni tam bir sömürü düzenidir. Sömüren kim Batı… Sömürülen ise genelde ümmet… Bu düzenin araçları, kurumları da emperyaller tarafından oluşturulan BM, NATO, İMF başta olmak üzere uluslararası teşkilatlar ve birtakım sivil toplum kuruluşları, yani vakıflar… BM, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin’in veto kullanabildiği bir çete kuruluşu, NATO hiçbir zaman güvenilir olmayan güya savunma teşkilatı, IMF’nin de fakir milletleri basiretsiz yöneticileri yardımı ile sömüren faizle borç veren tefeci kuruluş olduğu bilinmelidir. Emperyaller dünyayı böyle yönetiyorlar. Peki, emperyalleri kim yönetiyor? Siyonistler ve masonlar… Karşı gelen kafa tutan mı oldu vur kafasına, çıkar darağacına.
Türkiye’de on yıllardır bu kurumların kontrolünde,
batı kültürü ile batılılar aracılığı ile yetiştirilen basiretsiz yöneticileri elinde inim inim inleyen bir ülke olmuştur. Hatta,Türkiye’den önce yani Osmanlılar zamanında bile 1839 Tanzimat Fermanı ile başlayan süreçte yine emperyaller tarafından Osmanlı 18 kez büyük miktarlarda borçlandırılarak faiz batağına batırılmış sonuçta Duyun-u umumiye ( umumi borçlanma- borç ödeme teşkilatı) kurulmuş, Osmanlı gelirlerine el konulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Düyun-u Umumiye borçlarının son taksitini 1954 yılında ödeyebilmiştir. Düşünebiliyor musunuz? Cumhuriyet döneminde de basiretsiz yöneticiler IMF‘den borçlanmış, borçlanmaya mecbur da edilmiştir. 2008 yılında ancak IMF ülkemizden gönderilebilmiştir. IMF’nin son borç taksiti de 2013 yılında 14 Mayıs’ta ödenmiştir. Kimin sayesinde Tayyip Bey'in.
Bir devletin dış siyaseti ekonomisi ile direk ilgilidir. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin askeriyesi de güçlü olur. Dolayısı ile dış siyaseti ve dışarıdaki saygınlığı da… Ama kefereler öyle bir sistem kurmuşlar ki BM güvenlik konseyinde yukarıda belirttiğimiz beş devletin veto hakkı var. Bu güne kadar bu konsey Hıristiyanlar ve İsrail için hemen karar alırken hiçbir zaman bir Müslüman ülke ve millet için lehe bir karar almamıştır. Günümüzde Suriye, Mısır, yakın geçmişte Irak, Sudan, Myanmar, Ace, Çeçenya v.s için hiçbir lehe karar almamıştır. Suriye de iç savaş var ve bir milyon Müslüman öldü. Batası Batı on yıldır laga luga yapıyor. On yıllardır, Batının ürettiği demokrasi, insan hakları gibi değerler aleyhine Mısır’da darbe oldu. Beş bin insan öldü ama bu Batı, darbeye darbe bile demedi. Diyemedi, demez de... Çünkü bu dünya düzeni Müslümanları ve mazlumları ezmek sömürmek, Hıristiyanları ve siyonistleri haksız da olsa korumak için kurulmuştur. Ama yeter artık, bu düzen değişmelidir. Hz. Muhammet ümmeti uyanık ol, İslam’ı yaşar gibi yapma, yaşa! Kurtuluş İslam’dadır. Müslümanlar kendi düzenini, kendi uluslar arası kurumlarını kurmalıdır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.