Konya
°C
Yeni Meram

Biz Yanıyoruz!

Biz Yanıyoruz!- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
31.07.2021 01:47
30.07.2021 15:51
0
2257
ABONE OL

Adana’ya, Osmaniye’ye, Antalya’ya, Mersin’e, Muğla’ya, Kastamonu’ya, Marmaris’e, kısaca tüm Anadolu’ya geçmiş olsun.

Şehir ve ilçe merkezlerinde gerçekleşen bu yangınlarla beraber yangından etkilenmeyen bizlerinde içi yandı. Bu afetten etkilenen insanları, sosyal hayata, sosyal yaşama kazandırmak da elbette ki uzun bir süreç olacaktır. Bu yangınlarda zarar gören tüm canlılar bir tarafa, geleceğimizin, oksijen kaynaklarımızın heder olup gitmesi. Şimdi biz hangisine yansak.
Tüm bunlar bir tarafa kıymetli okurlar, ülkemizin ve ulusumuzun tarihine şöyle bir baktığımızda, ne zaman zincirlerimizi kırsak, ne zaman bir şahlanış dönemine girsek, kolumuzdan bacağımızdan tutulup geri geri çekildiğimiz aşikâr. 2 yıldır ekonomik buhrarın içinde olan turizm sektörü son günlerde derin bir nefes almaya başlamış idi lakin bir anda yanan ormanların dumanından boğulma evresine geldi. Özellikle yurt dışından gelen turistlerin ülkemize bir hayli fazla döviz bıraktığı bu zamanlarda terör örgütleri tarafından yapılan bu hain terör saldırılarının ardı arkası kesilmez oldu. Yani demem o ki sevgili okurlar, yine birileri kolumuzdan bacağımızdan tutup çekmeye başladı.
Her şey bir tarafa bizim coğrafi bölgemizin gerçekleşebilecek tüm afetlere gebe olduğunu unutmamamız gerekiyor. Halihazırda beklenen, büyük İstanbul depremine, Karadeniz’deki sel felaketlerine, yangınlara hazır olmamız gerekiyor. Her sektörde teknoloji atılımı yapan bizler, teknolojiyi afetlerle mücadelede de kullanmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini daha fazla güçlendirmek gerekiyor. AFAD'ın envanterlerini geliştirmesi gerekiyor. Yangınlara gebe bir ülkede, daha fazla yangın uçağının ihtiyacı aşikar değil mi? Afetlere tabandan tavana, vatandaştan, devlete her zaman hazır ve nazır olmamız gerekmiyor mu? Elbette ki bu yangınların hemen ardından devlet bürokrasinin yaptığı açıklamalar, maddi kayıplar için ödemelerin yarından itibaren yapılacağı, hızlı bir interaktif başarı…
Biz böyleyiz, afet anında haberleri televizyondan izler, afet bittikten sonra reklam çalışmaları için hemen bölgeye gideriz. Her musibetten kendimize bir çıkar yol mutlaka buluruz. Elbette ki bunları yapan belli bir kesim…
Terör saldırılarıyla birlikte bu tür afetlerin bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ederek, tüm afet zedelere sağlık ve sabır diliyorum. Tekraren tüm Anadolu’ya milletimize geçmiş olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.