Konya
°C
Yeni Meram

Azerbaycan ziyareti

Azerbaycan ziyareti- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.10.2022 01:14
21.10.2022 16:15
0
1561
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Azerbaycan ziyareti kapsamında; birçok açılış ve ziyaret gerçekleştirdi. Açılan havalimanının Türk iş adamları tarafından desteklenmesi önemli bir nokta. Erdoğan; Azerbaycan’ın bütün yatırımlarını desteklediklerini ve küllerinden doğan bir Azerbaycan olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.
Sayın Erdoğan’ın Afrika Liderler Zirvesindeki çalışmalarını daha önce de anlatmış idim ama yeri vakti geldiği için tekrar hatırlatmak isterim. Afrikalı liderler Sayın Erdoğan ile konuşabilmek adına sıraya giriyorlar ve hemen hemen hepsi ülkelerine yapılması gereken yatırımları arz ediyorlar. Bu hususta gerekli görüldüğü taktirde Katar üzerinden ya da Türk İş Adamları tarafından yatırımlar destekleniyor ve yapılıyor. Katar neden bize para veriyor sorusunun yanıta tam da burada gizli, Katar’ın ihtiyaç duyduğu yurt dışı yatırımlarını Türkiye desteği ile Afrika da gerçekleştiriyor. Bu sebeple Katar – Türkiye – Afrika ilişkileri Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor.
Azerbaycan ve Türk Devletleri Teşkilatına üye olan devletlerin de siyasi, askeri, diplomatik iş birlikleri bu devletlerin geleceği için büyük önem taşımakta. Erdoğan’ın ve mevcut hükumetin yapmak istediği ise mevcut jeopolitik konum dışında Türkiye’nin ve mevcut Türk Devletlerinin 30 yıl sonraki jeopolitik konumunu güvence altına almak için uğraş vermekteler. Azerbaycan - Ermenistan savaşı için verilen mücadele tam da bunun bir gereği ki şu anda Azerbaycan’ın bütün çalışmalarını destekleyerek yeni dünya düzenine Türk Devletlerini hazırlamakla yükümlü devlet olarak kendini Türkiye addetmiştir.
Bu minvalde Azerbaycan ve diğer tüm Türk devletleri başta olmak üzere Afrika dahil olmak üzere Dünya da ki bütün mazlum coğrafyaya gerekli yatırımları gerçekleştirmek adına varıyla yoğuyla mücadele eden mevcut hükümeti ülke içinde ki seçim kargaşasını ve mevcut ekonomik politikamızı değerlendirmeye davet etmek de vatandaş olarak bizim borcumuzdur.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.