Konya
°C
Yeni Meram

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.10.2023 00:25
08.10.2023 13:04
0
1431
ABONE OL

AK Parti'de sessiz sedasız bir süreç görünüyordu. Kamuoyunun son haftadaki paylaşımlarda olmazsa olmaz bir kongre süreci 7 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilen 4. Olağanüstü AK Parti kongresi cumartesi tamamlandı ve 75 kişiden oluşan MKYK( Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) belirlendi. Hatta aynı gün toplanan MKYK'dan sonra Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından MYK(Merkez Yürütme Kurulu) listesi de açıklandı.
AK Parti'de geçmişte alışkın olduğumuz kongre coşkusu bu büyük kongrede de gerçekleşti. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hem salon içerisinde hem de salona sığmayan ve dışarıda kalan partililere hitap etti. Sandalyelerin havada uçuşmadığı, davada sadece slogan, alkış ve coşkunun uçuştuğu bir genel kurul. Hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanı yerel seçim startını erkene almış olacak ki alelacele MYK üyelerini de aynı gün açıkladı. MKYK bilindiği gibi “Türkiye Yüzyılı”nın temellerini atacak ekip. Uygulayacağı politikalarla güzide ülkemizi yarınlara taşıyacak ekip. Sorumluluğu çok fazla. ABD ve AB'nin Türkiye'ye karşı tavırları belli. Ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar.
Son olarak İsrail- İran- Filistin çatışması ortada. Durduk yerde biri bir ateş atıyor. Genelde çoğu da yangına körükle giriyor. İşin sonuna bakmak lazım, akıllı olmak lazım. Hedef kim ya da kimler? İran'ı köşeye sıkıştırmak isteyen birileri mi var? Karşısında öldürmekten zevk alan, daha küçücük Filistinli bir gencimizin kolunu taşla ezen lanetli bir kavim var. Büyük İsrail arz-ı mevut hedeflerine ayak olmamak mı lazım!
Burada İslam'ın son limanı Türkiye'nin iyi idare edilmesi lazım. Geminin sağlam limanlarda stabil bir şekilde durması lazım.
Kamuoyunda yapılan bütün listeler tüm kesimler tarafından beğenilmez, eksik bulunur, şöyle olsa daha iyi olurdu, denir. Daha neler denir. Ancak listeleri yapanların ne düşündüğünü yapanların zorluklarından kimse bahsetmez. Beş farklı insana bir MKYK listesi yaptırırsanız muhtemelen hepsi de farklı listeler yapar ve kendilerine göre en mükemmel listedir.
Siyasetin havasını solumuş insanların yeni yazılan liste ile alakalı ilk söyledikleri “Listede Konyalı yok” ifadesidir. Daha önceki MKYK'da görev yapmış beş Konyalı isim söyle deseniz belki bir tane ancak söyler.
Biz bazen sevinçlerimizi abartırız. Siyasi gizlilik prensiplerini unutur Konyalıların yer aldığı platformları ayyuka çıkartır, düşman ya da kıskananları çoğaltırız. Kabine açıklandığında Konya'nın dört bakanı var diye böbürlenerek her tarafa yaymadık mı? Biz göreve getirilmiş bütün hemşehrilerimizle gurur duyarız, destek oluruz, onur duyarız. Bu tür önemli görevleri belli bir ölçüde kamuoyuna duyurmakta fayda var. Bir de bu görevler gelip geçicidir. Kendisi ile gurur duyduğumuz Halkapınarlı Genelkurmay Başkanımız Musa Arsever nerede şimdi? Emekli oldu. Kendisine sağlıklı bir ömür diliyoruz. Konya'ya yerleşmiş olabileceğini de tahmin etmiyoruz.
Milletvekili listelerinde olduğu gibi parti üst yönetiminde de büyük çaplı bir değişiklik oldu. Affını isteyenler, yorulanlar, sağlık sebebi olanlar vb. Sebeplerden dolayı bir yenilenmeye gidildi. Bölgeler ve şehirler arası dengeler ve kendisinden yüksek derecede projeler çıkarabilen insanlar. İnanın, seçicilerin işi çok zor.
Burada parti üst yönetiminin encümeni durumunda olan kadroya bakmak lazım. İki adet genel başkan vekili Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'un yerine Efkan Ala ve Mustafa Elitaş atanmış durumda. Numan Bey zaten Meclis Başkanı olmuş durumda. Parti sözcüsü ve siyasi hukuk işlemi, teşkilat, yerel yönetimler, tanıtım ve medya, seçim işleri gibi ana birim başkanlıklarında bir değişiklik yok. Daha başka bir ifadeyle, 18 kişiden oluşan MYK listesinden zaten 16 tanesi MKYK'ya girmiş durumda. On sekiz MKYK üyesinin on dördü yerini korumuş zaten.
MYK (Merkez Yürütme Kurulundan) alınan iki isim var. Bir tanesi Genel Başkan Vekili son başbakan Sayın Binali Yıldırım ve diğeri de Sosyal Politikalar Başkanı Sayın Jülide Sarıeroğlu olmuştur. Diğer köklü değişiklikler genelde MKYK listesinde gerçekleştirilmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı, “Türkiye Yüzyılı” hedefine çok yakinen tanıdığı, bildiği çalışma arkadaşları ile birlikte girecektir.
4. Olağanüstü Kongrenin memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.
Rivayet doğru ise de mayıs 2024'te “olağan kongre”yi kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.
Saygılar efendim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.