Konya
°C
Yeni Meram

Türk Teşkilatları

Türk Teşkilatları- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.02.2022 01:34
11.02.2022 16:36
0
2075
ABONE OL

Bizler Türk Devletleri Teşkilatının kurulmasının sevincini yaşarken, birileri halen daha eskiyle olan bağını koparamıyor. Belki kanayan yaraları tekrar deşildi ve bunu kendilerine yediremiyorlar.
Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili Ayşenur Arslan’ın söylediği ifadeleri burada yazmaya bile elim varmıyor inanın… Türk devletlerinin bir araya gelişinden haz etmeyen, rum tohumları bugünün gündemi Türk Devletleri Teşkilatının kurulmasına karşı bir şey yapamadıklarından ötürü Türk Mukavemet Teşkilatına “illegal ve suikastçi” damgasını vurarak bugün ile özdeşleştirme çabası içine girdiler.
Bu hususta en güzel cevabı Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR verdi; “Biz bu konuları bilmeden marjinal grupların bizim TMT'ye çirkin söylemleri lafları meseleyi başka yere çekmek için Türkiye Cumhuriyeti'nde bilmeden okunması alet olması bizleri üzer. TMT şanlı bir direniş örgütüdür.”
Ne idüğü belirsiz, aslı ve nesli belirsiz olan marjinal grupların dün olduğu gibi bugün de Türk Devletlerinin bir arada olması; birlikte siyasi otorite ve ekonomik iş birliği içinde olmalarının karşısında olduğu bizleri hiç yanıltmıyor.
*
Tam da bu hususta şuanda Kültür ve Turizm Bakanlığına sunmak üzere hazırladığım “Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Eğitim Merkezi Başkanlığı” projesini kısaca anlatmak isterim.
Daha önce ki yazılarımda da bahsettiğim üzere Türkiye; her zaman için Doğu-Batı kutupları arasına sıkışmış, bir dış siyaset modeli izlemek durumunda idi. Taki Türk Devletleri Teşkilatı kurulana dek. Bizim artık batının gelişmiş gibi gözüken hegemonyasından kurtulup yüzümüzü doğuya çevirmemiz gerekiyor.
Bu hususta Türk Devletleri Teşkilatı ile iş birliği içerisinde; bir ajansın kurulup “Eğitim ve Gençlik” üzerinden çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından, STK ve Vakıflardan, Yükseköğretim, Orta ve İlk Dereceli okulların bu ajans üzerinden teşkilata üye; Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan ve Türkmenistan ile ortak proje yönetmeleri hedeflenmektedir.
Devlet adamlarımızın; kültürel kodlarımıza geri dönmek adına büyük bir yatırımın olacağı bu projeyi olumlu şekilde dönüt sağlayacaklarına olan umudum tamdır.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.