Konya
°C
Yeni Meram

SON SAVAŞÇI!

SON SAVAŞÇI!- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.01.2022 18:27
23.01.2022 18:30
0
2684
ABONE OL


Konyaspor, İzmir deplasmanında düşme hattında şiddetle 3 puana ihtiyacı olan ve çok hırslı ve çok sert oynayan Altay karşısında iyi savaştı, çok akılcı bir taktikle mücadele etti ve hak ettiği 3 puanı aldı geldi.
Altay karşısında Cikalleshi sakatlığı, Skubic ve Rahmanovic'in de cezalı olması nedeniyle eksik kadro ile mücadele etti Konyaspor. Barış Yardımcı sağ kanatta Skubic'in yerine Cekici de Rahmanovic'in yerine forma giydi. Barış güzel oyunuyla başarılı oldu. Yeni transfer Amilton maç öncesi kendisini iyi hissetmeyince o da kadrodan çıkarılınca oldukça eksik çıktı Konyaspor deplasman maçına.
Teknik Direktör İlhan Palut zorlu deplasman mücadelesinde son derece cesur bir sistemle rakibinin üstüne gitme gayretinde olduğu bir taktikle sahaya sürdü takımını, ancak birçok pozisyonda sert oyunu ile sindirmeye çalışan ve bu duruma da aşırı müsamaha gösteren bir hakemle karşılaştı.
Öyle ki yapılan sert bir faul sonrası Adil'de sakatlanarak henüz 26'da oyundan çıkmak zorunda kalırken, yerine Musa Çağıran dahil oldu.
Bu arada yedek kulübesinin ne kadar önemli olduğu da anlaşılmıştır artık sanırım, onca eksiğine rağmen çok cesur ve akılcı oynayan Konyaspor önemli pozisyonlar da buldu ilk yarıda ancak herşeye rağmen Teknik Direktör İlhan Palut'un elini daha güçlendirmek lazım.
İlk yarıda önce Soner ile son dakikada da Ahmet Hassan ile iki önemli pozisyon buldu Konyaspor ancak gol olmayınca devre berabere bitti.
İkinci yarıda daha sakin oynamaya çalışmasıyla dikkat çeken ve kendine güvenen Konyaspor vardı. Bu özgüven ile rakibin üstüne gitmeye çalışan Michalak ile bir gol daha kaçırdık..
Toplayabildiği 18 puanla ligde 19.sırada olan ve ligde oynadığı son 7 maçtan da mağlup ayrılan Altay'ın şiddetle 3 puana ihtiyacı vardı, bu nedenle oldukça hırslı ancak sert oyunu vardı buna rağmen Konyaspor'da zirve yarışında yoluna devam etmek için 3 puan için çok iyi savaştı..
Endri Cekici yerini M'Poku'ya bıraktı bu değişiklik Altay baskısının arttığı dakikalarda önemli bir hamle oluyordu ve takımı ileri çıkarıyordu.
66'da bu hamlenin faydası ortaya çıkıyor ve Pinares sert şutu elle önleyince ikinci sarıdan kırmızı kart ve penaltı kararı veriliyordu. 68'de Atışı kullanan Ahmet Hassan takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Savaşçı oyununu ve 3 puan isteğini ortaya koyan Konyaspor golle daha da rahat bir şekilde futbol sergilemeye başladı. 79'da Ahmet Hassan az adamla yakalanan Altay ceza sahasına girerken pasını veremedi takımını bir golden etti.
Sert oyununu daha da artıran Altay son dakikalarda panikle Konyaspor'un üstüne gelmek istedi ancak çok akılcı oynayan takımda doğrusu biraz daha dikkatli ataklar yapılabilse ve son vuruşlarda şanslı ya da becerikli olunsa fark açılabilirdi.
Her şeye rağmen çok iyi savaşan ve 3 puanı hakeden bir oyun ortaya koyan Konyaspor, deplasmanda çok önemli bir galibiyete daha imza attı.
Tebrikler son savaşçı Anadolu Kartalı...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.