Konya
°C
Yeni Meram

SIZLAYAN KEMİKLER-2

SIZLAYAN KEMİKLER-2- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.03.2023 11:27
04.04.2023 11:37
0
1514
ABONE OL

Peki CHP ne yapmıştır?
Çaktığı bir tek çivisi yoktur, sadece yapılmış dev yatırım ve eserlerin kökünü kazımayı becerebilmiştir.
Sayısız eserleriyle tarihe mührünü vurmuş Necmettin Erbakan hocamızı 80 yaşından sonra cezaevine konarak çürütülmesini isteyen Kılıçdaroğlu acaba hangi vicdanın, hangi aklın ve ahlakın temsilcisidir. Aklı sıra helalleştim kavramını kullanarak milletin aklıyla alay edecek kadar da beyinden yoksundur. Aklı olan her insan bunu feraset etmeli düşünmelidir.
Değerli arkadaşlarım bir hatıramı da sizlerle paylaşmak istiyorum;
Refah yol hükümetinin son aylarıydı milliyet gazetesinin ön yüzünde üst kadranda dikkat çekici puntalarla yazılmış şöyle bir haber vardı; "Erbakan'la ordunun tank savaşı" başlıklı bir yazıydı.
Yazıda ordunun tankların revizyonu ile ilgili talebini, Erbakan'ın onaylamadığı konusuyla ilgili olduğunu yazıyordu.
28 Şubat dinozorlarının Refahyol hükümetini indirmesini müteakiben Konya'da sınırlı sayıda arkadaşların katıldığı ve Erbakan hocanın iştirak ettiği bir toplantı yapmıştı. O toplantı özel bir toplantıydı.
Gazetedeki bu yazıyla ilgili Erbakan hocama bir soru soruldu.
Hocam 28 Şubat darbesinin sebebi hakkında bu konuyu anlatmıştı.Refehyol Hükümetinin kuruluşunun 3 aylarında Erbakan hoca devletin envanteriyle ilgili detaylı bir çalışma yapar. Hatta havuz sistemi de bu çalışmanın akabinde kurulmuştur.Genelkurmaydan tankların revize edilmesi ile ilgili bir protokol önüne konur, bu protokol tankların revize edilmesi konusuydu.Tankların tam sayısını söylemişti ama hatırlamıyorum, Bu tankların revizyon bakım ve güncellemeleri önceki hükümetler döneminde İsrail'in bir firmasına verilmişti. Yanılmıyorsam bu ihalenin bedelinin 13 milyar dolar civarında büyük bir bedel olduğunu söylemişti. Erbakan Hoca'nın önüne başbakan olarak bu ihale gelir. İhalenin yeni başbakan tarafından onama ve ödeme onayı gerekiyordu. Erbakan hoca bunu askıya alır ve imzalamaz, kendisi sürekli genelkurmay tarafından sıkıştırılır. Süratle imzalanmasını ve işlemin başlatılması istenir. Erbakan hoca "ben bu işlerin mühendisiyim ve uzmanıyım teknik bir ekib tarafından incelenecek, öncelikle biz bu tankları üretecek bir tesis nasıl kurarız? ne zaman üretiriz? ne kadar üretiriz? bu çalışmaları yapacağız ona göre bir strateji belirleyeceğiz" der ve ihaleyi iptal eder. "Yapılan hesaplarda bu paranın yani 13 milyar doların yarısı gibi bir rakamla Türkiye Cumhuriyeti devleti bu tankları üretecek tesisi kurabilir."sonucu elde edilir.
Aslında Tümosan'ın ilk planlanmasında da tank motorlarının üretim projelerinin olduğunu anlatır ve genelkurmaya bu yönde bilgi verir. Ancak komutanlar akılalmaz şekilde sinirlenirler. Bu konuyla ilgili zamanın dinozorları İsrail'den gerekli komisyonlarını cebe indirmişler. İsrail'de sürekli sıkıştırıyor ya komisyonları geri ödeyeceksiniz ya da bu ihale onaylanacak. Ancak bunun bedeli 28 Şubat darbesiyle Refahyol hükümetinin sonunu getirmiştir.
Şu anda Saadet partisi'nin başındaki zat Bu gerçeği çok iyi bilen birisidir. Acaba kendisi hangi tezgahın kurbanı olarak Saadet partisini bu günün dinozorlarının uzantısı CHP'nin kuyruğuna takmayı başarabilmiştir.
Saadet partisi,
nasıl bir gafletle nasıl bir ihanetle bu çetelerin arkasına takılmıştır. Şahsen ben 17 yaşından beri hizmet verdiğim bu camiada, vermiş olduğum emeklerimden Saadet partisinin şu andaki mevcut CHP kuyruğuna takılan uzantılarına bütün haklarımı zehir olarak takdim ediyorum, Allah'ın huzurunda hepsinin yakasına yapışacağım. Allah vekildir gerisi masaldır. Allah'ın yasası şudur; Haktan yana olanlar kazanacaklar, şeytanın işbirlikçileri kaybedeceklerdir.
Milletimizin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik eder birlik beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim.

Dr Kudsi Öncü
18/3/2023

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.