Konya
°C
Yeni Meram

SIZLAYAN KEMİKLER-1

SIZLAYAN KEMİKLER-1- KudSİ ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.03.2023 09:07
22.03.2023 09:08
0
1628
ABONE OL

Sosyal medyadan ve bazı arkadaşlarımdan gelen paylaşımlara şahitlik ediyorum. Yüreği vatan aşkıyla yanmış tutuşmuş ve sonunda da vatan sevdası hasretiyle davası uğruna şehit olmuş bir liderin oğlu akla hayale sığmayacak bir siyasi yapıdan milletvekili adayı olma basiretsizliğini gösterebiliyor. Ömrü mücadelelerle geçmiş nice insanların benzer anlayışlar içinde yer aldıklarını görünce kahrolmamak ne mümkün!
Değerli dostlarım, bu vesileyle duygularımı sizlerle paylaşmak adına bu haftaki köşe yazımda bu yaklaşımları birkaç örnek arz ederek analiz etmek istedim.
Nice peygamberlerin yüreklerini yakan, kemiklerini sızlatan evlat ve babalar olur da; siyasetçilerin kemiklerini sızlatan evlatlar olmaz mı? Allah feraset versin izan versin diyecek bir şey yok. Tarih tekerrürden ibarettir. Sultan Abdülhamid Han'da en yakın aile içindeki bireylerin ihanetiyle yıkılış sürecini yaşamıştır. En yakın bir örneği de Saadet Partisi’nin Necmettin Erbakan hocamızın hapis cezasının yaşı nedeniyle iptal edilmesi cezasını evde çekmesi ile ilgili hususu Kılıçdaroğlu anayasa mahkemesine götürmüştür. Saadet partisi bu gerçeği bildiği halde CHP'nin kuyruğuna takılarak tarihi ihanetini gerçekleştirmiştir. Onun için bu tablolarda çok da garipsenecek bir şey kalmadı, artık ne siyasetin ne bireylerin vefası ve ilkesi kalmamıştır. Peki Erbakan hoca ne yapmıştır? ASELSAN’I kurmuştur; Askerî Elektronik Sanayi ya da kısaca ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haberleşme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan Ankara merkezli savunma şirketidir. Bugün başta savunma sanayi olmak üzere binlerce ürünü ülkemizin stratejik hizmet alanlarına sunmuştur. 2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 23 milyar doları aşmıştır.
Türkiye elektron mekanik sanayi kurmuştur; Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. (TEMSAN), Türkiye merkezli bir elektromekanik imalat ve mühendislik şirketidir. Şirket, 13 Kasım 1975 tarihinde kurulmuş olup elektrik enerjisi üretimi için türbin, jeneratör, mikro HES, şalt cihazı gibi elektromekanik ekipman üretimi gerçekleştirmektedir. Şirketin merkezi Ankara'da yer almakta olup Ankara ve Diyarbakır'da ikişer adet olmak üzere dört fabrikası bulunmaktadır.
Takım tezgahları sanayi kurulmuştur; 50 milyar dolarlık bir kuruluş bütçesi, 122 metrekare alan üzerinde ilk planlama yapılmış ve 1 buçuk milyon metrekareye ulaşabilecek bir potansiyelde planlanmıştı. Erbakan hocamdan sonra gelen kukla hükümetler tarafından proje heder edilmiş ve yerinde yerler eser hale getirilmiştir. 1985'te işletmeye açıldığında yüzler gülmüş, düşler gerçeğe dönüşmüştü. Kayseri için yeni bir umut kapısı olmuştu. O yılların birim fiyatları ile 50 milyar lira harcama yapılarak, kendi alanında Ortadoğu ve Balkanların en büyük tezgah üretim tesisi kurulmuştu Kayseri'ye... Adı Taksan'dı 2018 yılında AK parti hükümeti projeye el atmış ve bugün milyonlarca dolar ihracat yapan dev bir sanayi kuruluşu haline gelmiştir.
Trabzon hidrolik fabrikasını da kurmuştur, Aksaray Mercedes fabrikasını kurmuştur, TÜMOSAN'ı kurmuştur uzay ajansını kurmuştur, Eskişehir lokomotif fabrikasını kurmuştur, onlarca şeker fabrikası ve çimento fabrikasını kurmuştur. Sayılamayacak kadar sanayi eserlerinin imzasını atmıştır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.