Konya
°C
Yeni Meram

SİYASET SAHAYA İNİYOR!

SİYASET SAHAYA İNİYOR!- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.08.2022 01:49
31.07.2022 14:55
0
1992
ABONE OL

Erken seçim, pek zikreden hatta gönlünden geçiren dahi olmadığına göre, cumhurbaşkanı ve parlamentonun belirleneceği genel seçim Haziran 2023’te yapılacak gibi görünüyor. Siyasi çalışmalar da hız kazanmış durumda.
Muhalefetin bazı krizler çıksa da, masaya destek verenlerin tafraları olsa da, “Altılı Masa”nın toplantıları hız kazanmış durumda. Bazıları muhafazakarlığı kabul etmeyip liberal olduğunu vurgulasa da, adaylıkla ilgili müşahhas bir ilerleme kaydedilmese de toplantıların seyri ivme kazandı.
Belki de geçen haftanın muhalefet açısından en kayda değer gündemi -her ne demekse- Sayın İmamoğlu Sayın Kılıçdaroğlu lehine cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklaması. Halbuki bir partinin genel başkanı, “İstanbul ve Ankara belediye başkanları hizmetlerine devam edecekler.” açıklamasını yaptıktan sonra Sayın İmamoğlu’nun yapmaya çalıştığı pek anlaşılamadı. Sanki “Aday olmaya olacaktım ama sevildiğini bil. Sana kıyamadım.” mı demek istedi?
Bir diğer önemli açıklama da HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan’dan geldi: “Meral Akşener Hanım’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmıyoruz.” Gerçi Sayın Akşener’in zaten böyle bir talebi yok. Onun hedefi başbakan olmak.
Muhalefet cephesinde bu gelişmeler olurken iktidar cephesi de masa başı çalışmaları yoğunlaştırdı. Asgari ücretin makul bir seviyeye artırılması, 3600 ek göstergenin kamuda çalışan bazı kesimlere uygulanması, eskiden görev alan bazı belediye başkanlarının özlük haklarında düzenlemeye gidilmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Şimdi üzerinde çalışılanlar ise EYT(emeklilikte yaşa takılanlar)’in durumu, kamuda sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçirilmesi ve ilave edilecek düzenlemeler. Bir AK Parti Milletvekili il sayısının 100’e çıkarılacağı beyanatını verdi ancak bir daha da konuşulmadı. İktidar kanadının en önemli işlevi ekonomiyi sağlıklı temellere oturtmak ve enflasyonun istenilen makul değerlere çekilmesi. Sayın Cumhurbaşkanı, şubat- mart aylarında enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini vurguladı.
Haziran 2023’te seçim var ve bir yıldan geriye düştü. Hatta 11 aydan da geriye düştü. Bütün partiler iktidarın gerçek sahibine müracaat ediyorlar. Ana muhalefet partisi, açık hava miting çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sayın Kılıçdaroğlu’nu meydanlarda ceketsiz bir şekilde gördük, bundan sonra daha sık sık görmeye devam edeceğiz. İYİ Parti gittiği küçük ölçekli şehirlerde mitingler yapıyor. Bu mitinglerin büyükşehirlere de sirayet edeceği gün gibi açık.
DEVA ve Gelecek Partisi’nin farklı şehirlerdeki vatandaş programları ve salon toplantıları devam ediyor. Hulasa, bütün muhalefet partileri mevcut yönetimin aksayan yönlerini vurgularken kendi çözüm önerilerini de bir bir sıralayacaklar.
Diğer taraftan iktidar partileri de vatandaşın isteklerini, problemlerini alıp çözüm önerilerini sunacaklar. Ancak siyasetin bu seferki yüzü eskisi kadar sevecen olmayacağa benziyor. Esas olan Pazar alanında zorlu şartlarda ticaret yapan esnaf ve pazara alışverişe giden insanları memnun eden bir çözüm yolu bulunması. Ekonominin çözümünde başarılı olan ve ikna yeteneği iyi olan siyasi kadrolar ülkeyi yönetecekler.
Son olarak AK Parti Meram İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı, İl Başkanı, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat mensuplarının katıldığı basınla buluşma toplantısı yapıldı. Toplantıda da açıkça vurgulandı ki, vatandaşa dokunulacak, istekleri alınacak ve tekrar sahaya inilecek.
Siyasetin sıcaklığı mevsim itibarıyla da artacağa benziyor. Ancak mevsim olarak biraz daha sonbahar ya da kış mevsimine girilse bile Millet İttifakı’nın adayının belirlenmesi siyasetin tam ısınmasını sağlayacak. Eğer 6+1’li masadan bir anlaşma çıkmayıp ilk turda bütün partiler kendi adaylarını çıkardığı müddetçe o zaman siyasetin kaynama derecesine geldiğini göreceğiz. Bakalım, sürpriz bir aday mı çıkacak yoksa Kılıçdaroğlu mu aday gösterilecek, merak ediyoruz.
Bütün siyasi partilerin sahadaki çalışma performanslarını ve ikna yeteneklerini hep birlikte göreceğiz. Saygılar efendim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.