Konya
°C
Yeni Meram

SIRF MUHALEFET OLSUN DİYE Mİ?..

SIRF MUHALEFET OLSUN DİYE Mİ?..- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.12.2023 00:08
24.12.2023 13:14
0
2514
ABONE OL

Yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele hız kesmeden devam ederken hafta sonu terörle mücadelenin yoğun olarak yürütüldüğü Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde iki günde 12 kahraman askerimizi şehit verdik.
Yüreklere ateş düştü.
Hain teröristlerin hainlikleri yurt içinde yurt dışında aralıksız devam ederken hainlere göz açtırmayan kahramanlarımız, şehadetleri uğruna gözünü kırpmadan vatan savunmasını sürdürüyor.
Bu ülke terörden, hainden arınsın diye, cennet vatana yan gözle kimse bakmasın diye, ataların yadigarı bu topraklara hain botları basmasın diye kendi canlarını ortaya atan ve kahramanca şehadete yürüyen anaların oğulları, babaların aslanları askerlerimizi rahmetle saygıyla yad ediyorum.
Yazının konusuna girmeden şehadet şerbeti içen 12 kahramanımızın isimlerini ve memleketlerini paylaşmak istiyorum.
İşte kahraman şehitlerimizin isimleri: P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İyem-Şanlıurfa, P.Uzm.Çvş. Ahmet Arslan-Yozgat, P. Söz. Er Semih Yılmaz-Kırıkkale, P. Söz. Er Cebrail Dündar-Mardin, P. Söz. Er Kemal Aslan-Elazığ, P. Söz. Er Enes Budak-Manisa, P. Söz. Er Yasin Karaca- Tokat, P. Söz. Er Çağatay Erenoğlu-Sinop, P. Söz. Er Emre Taşkın- Malatya, P. Tğm Ramazan Günay- İzmir, P.Uzm. Çvş. Mehmet Serinkan- Denizli ve P.Uzm.Onb. İsmail Yazıcı- Zonguldak.
Rabbim rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Allah ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabırlar versin. Şehitlerimizin nezdinde tüm şehitlerimize de rahmet olsun. Yaralılarımıza da acil şifa diliyorum.
Unutmayın “YARINLAR VAR OLSUN DİYE, YARINLARINDAN VAZ GEÇEN YİĞİTLER VAR BU ÜLKEDE… “
***
Şehit haberleri peş peşe geldikten sonra ülke olarak üzüntümüzü, kahrımızı ve öfkemizi en üst seviyeye çıkardık. Okunan Yasinler, Fatihalar ve duaların yanı sıra yapılan kınama ve açıklamaları da yakından takip ettik.
Bunların en önemlisi ise Millî Savunma Bakanlığının açıklaması oldu. (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatlarında 29 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Dahası Irak ve Suriye'de düzenlenen hava operasyonlarında terör örgütü PKK'ya ait petrol kuyuları ve sığınaklar dahil 29 hedef imha edildi.
Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye 'tek bir terörist kalmayıncaya kadar' azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" denildi.
Kahramanlarımızın kanını yerde koymayan ve intikamı fazlasıyla alan silah arkadaşlarının Allah yar ve yardımcıları olsun. Ayaklarına taş değdirmesin. Özellikle operasyona dair o görüntüleri izleyip şehitlerimizin son açıklamalarını görmek yüreğimizi dağladı.
Ancak bırakın yüreği dağlanmayı birliktelik gösteremeyenlerin dahi olduğunu görmek, bu cennet vatan adına daha acı bir tablo çizdi.
Bu ülke adına birçok konuda fikir birliği olmayabilir, aynı da düşünmek zorunda olmayabilirsiniz ancak konu vatan savunması ise gerisi teferruattır diye bilinir, söylenir. Maalesef bugün baktığımızda bu teferruatı dahi başaramayan bir siyasi partinin varlığı, en başta o siyasi partiyi destekleyen vatandaşlarca da tepkiye neden oluyor.
Şehit haberleri sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü sırada AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkanvekillerinin imzasıyla terör saldırılarıyla ilgili ortak bildiri yayımlandı. Terörü hainleri PKK ve destekçilerini lanetleyen ülke birlik bütünlüğünün sergilendiği bir bildiri oldu. Ancak bu bildiriyi CHP ve DEM Parti grupları imzalamadı. Kahraman askerlerimizin şehit olduğu saldırıların kınandığı bildiriye CHP'nin imza atmaması başta vatandaşlar olmak üzere CHP tabanından da yoğun tepkiyle karşılandı. Öyle ki CHP'nin eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’de, söz konusu bildiriye imza atmayan CHP'ye çok sert tepki gösterdi. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gelen tepkiler midir bilinmez daha sonra kendi bildirisini paylaştı. CHP'nin bildirisinde terör örgütü PKK'nın adının geçmemesi dikkat çekerken bildirideki bazı satırlarda ise böylesi bir durumda bile muhalefet yapılmasını anlamakta zorlandım. Bildiride “Hain saldırıların neden engellenemediğini ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle, bu geceden tezi yok, TBMM'nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı'nın Gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun" gibi söylemlerin maksadının ne olduğunu okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.
Vatan sağ olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.