Konya
°C
Yeni Meram

Özlemişiz…

Özlemişiz…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.05.2022 01:13
04.05.2022 13:21
0
1653
ABONE OL

Dolu dolu geçen Ramazan ayı sonrası hasretle özlemle ve muhabbetle beklediğimiz bayramı da bir o kadar güzel yaşadığımızı düşünüyorum.
Geçen yıl yaşadığımız bayramlarla kıyas ettiğimizde o kadar çok farklılıklar yaşandı ki bu bayram, sanki ilk yaşıyormuşuz gibi şen olduk, mutlu olduk, heyecan duyduk.
7’den 70’e herkesin mutluluğunu, sevincini görmemek mümkün değildi.
Her ne kadar arife günü çarşı pazar o eski yoğunluklarını görememiş olsa da, var olan birikimlerin bu bayrama aktarılacağı geçen bayramlardan belliydi zaten, o nedenle bu bayram şeker, kolonya ve kahve türü ihtiyaçlar alınmış oldu. Böyle olmasına karşın tekstilci, ayakkabıcı esnaflarında şikâyetinin olmadığını duymak mutluluk verdi.
Bayram namazı ile başlayan sevinç bugüne kadar kesintisiz yaşandı çok şükür. Büyükler, küçükler, konu komşu, eş dost akraba derken mezarlıklarda unutulmadı tabii ki.
Geçen bayramlar aramızda olup bu bayram olmayanlarımız hem arife günü hem de diğer bayram günleri ziyaret edildi. Burukluk yaşandı, hüzün gözlerden boncuk boncuk döküldü ancak okunan Kuran ve edilen dualar o hüznü bir nebze de olsa ferahlığa bıraktı. Anneciğim başta olmak üzere, Allah aramızdan ayrılan anne babalarımıza, kardeşlerimize, dost, komşu ve kısaca tüm sevdiklerimize rahmet eylesin. Mekânlarını cennet etsin. Amin.
Yazının başlığında da ifade ettiğim gibi özlemişiz gerçekten böyle bir bayramı yaşamayı, kıymet değer bu bayram daha bir fazla kendini gösterdi.
Gidilmeyen kapı bırakmamak ve haliyle pandemiden kalan tedirginlik nedeniyle oturmalar kısa sürdü ancak muhabbetler baki oldu.
Daha bir içten sarıldık birbirimize, daha bir samimi olduk.
Sanki aradan yıllar geçmişçesine tat alarak değerlendirdik bu fırsatı.
Bir dahaki bayrama -kader bu ya- birbirimizi göremeyebiliriz bilinciyle vedalaştık ayrılıklarda.
İçilen kahvelerin hatırı 40 değil 80 yıla taşındı sanki bu bayram. Uzun lafın kısası, özlemişiz vesselam bayramı, bayram muhabbetini. Bundan dolayı “Allah bizlere bir daha ayrı bayramlar yaşatmasın ve gelecek yıllara da sevdiklerimizle kavuşmayı nasip etsin” duasıyla geçeyim diğer konulara.
**
Bayram öncesi şehrimize gelen iftar ve buluşmalara katılan ardından da bayramı şehrimizde yaşayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazreti Mevlana Türbesi yanında ve Sultan Selim Camii önündeki Mevlana Meydanı’nda kıldığı bayram namazı sonrası vatandaşlarla, sonrasında Mevlana Kültür Merkezinde şehir protokolü ile bayramlaştı. Vatandaş Bakan Kurum’u yanlarında görmekten mutlu olurken Bakan Kurum da vatandaşla hemhal olmaktan dolayı ayrı bir mutluluk yaşadı. Bu şehre büyük hizmetleri olan ve olmaya da devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, sadece Konya değil tüm Türkiye’ye büyük katkı sağlıyor. Ramazan ayı boyunca hemen hemen tüm şehirlere giden ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak dertleriyle dertlenen Bakan Kurum’un şehrimizdeki esnaf ziyaretlerinde yaşanan renkli görüntüleri samimiyetin, içtenliğin bir resmi olarak hafızada kalacak.
**
Bayramı sonlandırdık ve gelecek hafta artık şehrimiz için önemli bir haftaya girmiş oluyoruz. Çünkü haftaya çarşamba günü KONMAK 2022 Konya Makine Teknolojileri Fuarları yani 16. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleşecek. Tarım fuarı kadar olmasa da şehrimiz adına önemli bir sektörün ürünlerinin görücüye çıkacağı fuar, makinenin dev isimlerini bir araya getirecek. Beklentinin büyük olduğu bu fuarda tıpkı tarım fuarındaki gibi, katılımcıların emeklerinin karşılığını alması en büyük hedef.
Güzelliklerin ve mutlulukların yaşanacağı günler umuduyla, kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.