Konya
°C
Yeni Meram

Laf değil iş üretilince bereket geliyor!

Laf değil iş üretilince bereket geliyor!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.02.2022 01:57
13.02.2022 14:07
0
1880
ABONE OL

Geçtiğimiz haftanın önemli toplantılarından biri hiç şüphesiz Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında merkez dışındaki 28 ilçede 3 yılda hayata geçirilen yatırımları düzenliği toplantıda anlatması oldu.
Hava muhalefeti nedeniyle 1 hafta ötelenen toplantıya tüm ilçe belediye başkanları ile teşkilat yöneticileri de katıldı. Onur konuğu ise Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer olunca program daha bir anlamlı oldu. Başkan Altay yatırımları alfabetik sıraya göre hazırlanan sunumla anlatırken salonda bulunan ilçe başkanlarının heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi.
Nasıl heyecan olmasın ki, yaşanan bölge adına öyle böyle yatırımlar değil, ilçenin ve bölgenin uzun süre sıkıntılarını giderecek ciddi yatırımlar tanıtılıyor.
Tek tek ilçelere yapılan yatırımların takdimi sonrası tek soru soruldu, "Bu kadar yatırımın toplam bedeli nedir?" diye.
Salonda herkes birbirine bakarken ekranda “Sorumluluk alanımıza giren ilçe ve mahallelerimizde 3 yılda 2 milyar 151 milyon liralık yatırım yaptık” yazısı belirince herkes gibi biz de “hay maşallah” deyiverdik.
Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar bütçe ile bu kadar ilçeyi güzelleştirmek, geleceğe dönük yatırımları kazandırmak takdirden ve tebrikten başka ne hak edebilir ki...
Birçok özel şirketin yabancı yatırımcı ortaklıkları ile birlikte yıllardır yaptığı yatırımı ve bazı büyükşehirlerin 7-8 yılda yaptığı yatırımı Konya'da 3 yılda gerçekleştirmek, laf değil iş üretildiğinin en net fotoğrafı oldu. Toplantıda “Yeni Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan şehir olan Konya’mızda, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla yaptığımız çalışmalar ilçelerimizin kalkınmasına, insanımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlıyor” diye konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay’ın bu ifadeleri, yatırımların bunlarla kalmayacağı ve devam edeceği yönünde müjde olarak değerlendirildi.
42 bin kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük yerel yönetimi olan Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu yatırımların, öyle top sahası, mahalle parkı türünden değil, yol çalışmalarından kanalizasyona, içme suyu şebekesinden su depolarına, kuyulardan foseptik kaptaj çalışmalarına kadar kalburüstü paraların gerektiği yatırımlar olması da ayrı bir konu tabii ki…
İşin bir diğer özel yanı ise tüm bu yatırımların pandeminin zor şartlarına rağmen hayata geçirilmesi oldu.
Bu önemli toplantıda yatırımların en büyük destekçisi başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hemşehrilerimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, teşekkür edilerek unutulmadı. Birlik ve beraberliğin neticesinde oluşan güzel tablonun meyvesi olarak görülen yatırımların şehre ve bölgeye çok şeyler kazandıracağı bir gerçek. Özellikle bazı ilçelerimizde turizme yönelik yatırımlar, gelecek süreçte turizm adına çok önemli getiriler demek.
Eldeki imkanı en güzel şekilde kullanarak değerlerimizin bir bir ortaya çıkması ve turizme kazandırılması, bölgemizin ne denli değerli olduğunun resmidir. Bu güzel yatırımlarda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum gerçekten. Çünkü dile kolay 2 milyar 151 milyon liralık yatırım öyle kolay bir şey değil. Allah güç ve kolaylık versin.
Son olarak toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in, Konya’nın 2022 yılı eğitim bütçesini 1,3 milyar liraya çıkardıklarının müjdesini vermesi de böylesi bir toplantıda tabir yerinde ise “ballı kaymak” oldu.
Bakan Özer'in, “Konya’nın bir güzelliği de müthiş bir uyum içinde olması. Uyumun olduğu yerde bereket oluyor. Biz de bakanlık olarak bu bereketin artması için her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesi güzel işler yapıldığında güzelliklerin gelmeye devam ettiğini gösterdi. Yani kimse kimseye durduk yere destek vermiyor. Siz iyi işler yapınca, verilen kaynağı en iyi şekilde kullanınca, mevcut hakkın üzerinde katkı kaçınılmaz oluyor.
Mesele neymiş, laf değil iş üretmekmiş. Bunu da Konya Büyükşehir Belediyemiz, en güzel şekilde yaptığını gösteriyor.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.