Konya
°C
Yeni Meram

KOSGEB’den İkinci Faz Desteği

KOSGEB’den İkinci Faz Desteği- Mustafa DEĞİRMENCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.07.2021 08:54
08.07.2021 08:56
0
2174
ABONE OL

Değerli Okurlar,
Geçtiğimiz haftalarda; imalat, bilimsel araştırma geliştirme, bilgisayar programlama, danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmeler için hızlı destek programı kapsamında birinci faz başvurularını alıp ödemelere başlayan KOSGEB aynı sektörler için ikinci faz başvurularını 21 Hazirandan itibaren bazı şartlarda esnekliğe giderek almaya başladı.
Destek Üst Limiti 75 Bin TL
İki bileşenden oluşan destek programında işletmelere, işletme sermayesi desteği olarak personel gideri, işyeri kirası, işletim giderleri ve malzeme giderleri olarak mikro işletmelere her bir ay için 10.000 tl olmak üzere üç ay karşılığında 30.000 tl küçük işletmeler için her bir ay için 25.000 tl olmak üzere üç ay karşılığında toplam 75.000 tl destek verilecektir. Verilecek destek 3 yıl geri ödemesiz olmak üzere dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte faizsiz olarak geri ödenecektir. Yani toplamda 5 yıllık bir geri ödeme tablosu oluşacaktır. Birinci bileşene imalat sektöründe veya bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründe bulunan işletmeler, ikinci bileşene imalat sektöründe veya bilgisayar proglamlama, danışmanlık veya bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründe faaliyet gösteren yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler başvuru yapabilecek.
Destek Programından Yararlanma Koşulları
Birinci Bileşene;

- İmalat sektöründe ve bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeler
-2019 yılında asgari 75 bin tl net satış hasılatı bulunan
-2020 yılı net satış hasılatı 2019 yılı satış hasılatına eşit veya daha düşük olan
-2019 yılı ve öncesinde kurulan mikro ve küçük işletmeler başvuruda bulunabilir.
İkinci Bileşene;

-İmalat sektörü veya bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü ya da bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektöründe bulunan
-2017 ve sonrası kurulan ve
.Teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet göstermesi
 .Kamu kaynaklarıyla desteklenen AR-GE projesi başarı ile tamamlamış veya projesi devam ediyor olması
.2017 ve sonrasında patent belgesi almış olması
.Teknolojik Ürün Belgesi almış olması şartlarından herhangi birini taşıyan mikro ve küçük işletmeler başvuru yapabilir.
Son Başvuru Tarihi 9 Temmuz
9 Temmuzda son bulacak olan başvurular KOSGEB internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Birinci faz hızlı destek programına başvuru yapıp yararlanmayan işletmeler yeni dönem desteğinden faydalanma imkanı olabilir. Çünkü bazı şartlarda esnekliğe gidildi. Bu yüzden esneklik getirilen şartların birisinden destek alma hakkını elde edemeyen işletmeler ikinci faz desteğinden faydalanabilir.
Saygılarımla

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.