Konya
°C
Yeni Meram

KONYA’DA VE GALADA BAKAN KURUM COŞKUSU

KONYA’DA VE GALADA BAKAN KURUM COŞKUSU- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.03.2022 01:13
28.03.2022 09:43
0
1901
ABONE OL

Futbolu, basketbolu ve salon sporları takımları ile liglerde kadim şehrimizi başarıyla temsil etmenin mücadelesini veren ve bunda da başarılı olan yeşil beyazlı sevdamız Konyaspor Kulübü'nde 100. yıl etkinlikleri geçtiğimiz cuma günü Dedeman’da düzenlenen Gala Gecesi ile başladı.
Yaklaşık 20 yıla yakın bir süre yakından takip ettiğim bir kulübün 100. yılını görmek beni ve benim gibi olan birçok kişiyi heyecanlandırdı. Nasıl heyecanlandırmasın ki; bu kulübün kuruluşundan bugüne kadar ne değerler geldi geçti, cefa çekenler oldu, hüküm giyenler oldu, fedakârlık yapanlar oldu ve bu büyük değer bugünlere geldi. O günlerin cefa çekenlerinden bazıları Rahmet-i rahmana kavuşurken bazıları ise düzenlenen gala gecesinde yerlerini aldı. Öncelikle kuruluşundan bugüne kadar bu kulübü emek veren hizmet eden ve destek veren yöneticisinden çalışanına, taraftarından basınına her bireye tek tek teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allahtan rahmet, bu kulübe sevgisini, desteğini esirgemeyenlere de hayırlı ömürler ve gelecekler diliyorum. Ben kendi adıma böylesi bir gecede bulunmaktan mutluluk duydum. Geçmişin yâd edildiği, kimi zaman duygusal, kimi zaman neşeli ortamlar oldu. Eskimeyen dostlar, bitmeyen sohbetleri ayaküstü de olsa bu vesile ile gerçekleştirmiş oldu.
Şehrin bütünleştirici gücü Konyaspor’un bu önemli gecesinde, elbette göremediğimiz isimler de oldu ancak neden göremediğimizin detayını bilemediğim için varsayımda bulunmak istemiyorum. Çünkü bazı isimler yapılan davete teşekkür ederek başka programları olduklarını beyan etmiş, bazıları sağlık sorunları ve özel nedenden dolayı katılamayacaklarını söylemişler. Onun için bu anlamda yorum yapmak haksızlık olur.
Ancak buna rağmen gala sonrası sosyal medyada çok ciddi, haklı haksız eleştireler döndü durdu. Taraftarların bulunmamasından marşların beğenilmemesine, bazı isimlerin unutulmasından yapılan sunuma kadar eleştiriler aldı başını gitti. Ama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı hemşehrimiz Murat Kurum’un yaptığı konuşmada benim için de galanın unutulmayacak en önemli bölümüydü. Taraftarlar katılımı konusunun ise Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen’in açıklaması ile anlaşılmış olması lazımdı. Başkan Özgökçen’in, "Bugünden sonra çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu sezon bitiminde en geniş kapsamlı tüm taraftarlarımızın katılacağı etkinliği yapacağız” açıklaması bence dikkatlerden kaçmamalı.
Marş konusuna gelince, evet marşları şahsen bende beğenmedim. Emek verenlere haksızlık etmek istemesem de, daha coşkulu ve tüyleri diken diken eden marşlar olmalıydı diye düşünüyorum. 100. yıl marşı da dahil, yapılan diğer marşlar aynı ses tınısında ve dile dolanan bir yapı içermiyor. Müziği, sözleri, bestesi ve vurgusu ile gümbür gümbür bir marş beklerdim ama bu konuda hayal kırıklığına uğradığımı söylemek isterim.
Galanın önemli bölümlerinden birisi 1992-1993 dönem Konyaspor kulüp başkanı olan Numan Erkan’ın cefalı zamanlarını anlatarak günümüze gelmesi oldu. O günleri dinleyip bugüne baktığımızda Konyaspor’un ne denli büyük bir yapıya kavuştuğunu görmemek mümkün değil. O zor zamanlarda görev almış tüm yönetimlere hassaten teşekkür etmek gerek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Valimiz Vahdettin Özkan’ın konuşmaları sonrası kürsüye gelen ve bence gecenin en coşkulu konuşmasını yapan Hemşehrimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.
Sevgili bakanımız Konya için yaptıklarının yanı sıra, Konyaspor için yaptıklarıyla da en büyük teşekkürü hak eden isimlerden gerçekten. Özellikle konuşmasında kulübe hizmet etmiş, formasını giymiş, emek ve destek vermiş, vefat etmiş isimleri sayarak tüm salondan Fatiha istemesi ise takdire şayan bir hareket oldu. Yüreğine sağlık sayın bakanım.
Konuşması ise yürekleri tekrar kazanan ve büyük alkış alan Bakan Kurum, Ahmet Çalık’ı rahmetle anarak devam ettiği konuşmasında Konyaspor’un kurucu başkanı Süreyya Rıfat Ege'nin yaktığı işaret fişeğini, en yüksek noktaya taşıma sözünü verdi. Ardından talihsiz bir kaza sonrasında futbola veda eden Poljak'ı, Konyaspor bayrağını asarken hayatını kaybeden Recep Kum'u, Konyaspor maçına gelirken trafik kazasında vefat eden Alperen'i, Konyaspor altyapısında yetişen Konya'nın evladı Muhammet Yürükuslu'nu ve Manisa'ya giderken elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz teknik direktörümüz Tevfik Lav'ı hatırlatması ise duygunun en yüksek olduğu anlardı. Bakan Kurum’un son cümlesi ise “Ben de tıpkı büyük Konyaspor taraftarı gibi 'Sahada bir eksik, cennette bir fazla, Ahmet'im ölmedi, kalbimizde yaşıyor' diyor, 100. yılımızı kutluyorum" olunca salonda bir alkış tufanı yaşandı.
Geceye dair birçok detay olmasına karşın, akıllarda kalacaklar bunlardan başkası olamaz diye düşünüyorum. 100. yılında ligi ikinci sırada devam ettiren Konyaspor’umuzun sezon sonunda Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşması hiç şüphesiz en önemli "100. yıl hediyesi" olacaktır.
Nice yüz yıllara duasıyla emeği geçen herkesi kutluyorum.
****
Gala programı sonrası cumartesi günü de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 ilçede İLBANK desteğiyle yapılan altyapı yatırımlarının toplu açılışı ve İLBANK Bölge Hizmet Binası’nın temel atma törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada yaptığı konuşma ile de gündeme damgasını vurdu.
Konya aşığı hemşehrimiz Bakan Kurum’un “Türkiye’nin lokomotif şehri, çalışkan şehri Konya’mız her açıdan donatılırsa, en güçlü yatırımlarla ayağa kalkarsa, tüm Türkiye ayağa kalkar diyoruz. Medeniyet şehri, tarih ve kültür şehri; lider şehir Konya yürümeye bir başladı mı, tüm Türkiye arkasından yürür diyoruz” şeklindeki konuşması şehrimizin her anlamda ne denli bir değere sahip olduğunun özeti oldu.
Açılışı yapılan ve son 3 yılda 31 ilçede İLBANK desteğiyle hayata geçirilen altyapı projelerinin 280 milyon 600 bin liraya mal olması şehrimize değer katmasının ötesinde yaşam standardının da artmasına katkı sağlıyor. Yapılan yatırımlar laf olsun diye yapılan değil, değer katsın, hizmet versin türünden olunca akıbeti de hayır oluyor.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.