Konya
°C
Yeni Meram

Heyecanımız 73. Yaşında

Heyecanımız 73. Yaşında- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.08.2022 01:42
28.08.2022 15:47
0
1736
ABONE OL

Her yılın kendine özgü heyecanı mutluluğu sevinci oluyor.
İnsan hayatında bu heyecanı farklı yaşamak öngörülse de iş hayatında hep ilerleyişte olmak ayrı bir duygu veriyor insana.
İşte o duyguyu fazlasıyla yaşadığımız bir gündür bugün.
Bünyesinde bulunup hizmet ettiğimiz gazetemiz Yeni Meram’ın 73. yaşına şahitlik ediyoruz.
28 Ağustos 1950’den bugüne kadar her yıl yaşanan heyecan bugün daha bir farklı yaşanıyor bizde. Çünkü her geçen yılımız bize 1 yıllık muhasebemiz için güzel bir fırsat sunuyor. Geçen yılımıza bakıp bugünümüzün üzerine neler koyduğumuzu görebiliyoruz.
Tıpkı hayatımızda olduğu gibi…
72. yaşımızdan bugüne baktığımızda gerek yayınlarımızla gerek dergi ve özel çalışmalarımızla iyi bir seviyeye geldiğimizi rahatlıkla ifade edebilirim.
Tabi bunları yaparken içerisinden geçtiğimiz ekonomik darboğazdan kaynaklanan sorunları da göz ardı etmemek gerekiyor. Gazetemiz Yeni Meram 73 yıllık hayatında ne zorluklardan ne sıkıntılardan geçmiştir elbet ama buna rağmen gerek yayınlarını gerekse de kalitesinden ödün vermemiştir.
İşte bizde geçmişimizden aldığımız tecrübe ve birikimle geleceğimizi şekillendiriyor, üzerine koyarak bayrağı daha yükseklere çıkartmanın mücadelesini veriyoruz.
Dijital dünyanın her geçen gün daha da geliştiği günümüzde gazetemizde bu gelişime ayak uyduruyor elbet. Şehrimizin ilk haber sitelerinden olan ‘yenimeram.com.tr’ altyapısını geleceğe göre şekillendiriyor. Önceleri belirli bir hit sayısı sonrasında hızı düşen sitemiz, kapasitesini maksimum seviyeye çıkartarak geleceğe emin adımlarla ilerlemek ve geleceğin teknolojilerine bugünden uyumlu hale gelerek hazır oldu.
Bunun yanı sıra 73 yıllık arşivimizi de dijitale taşıma projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Yakın gelecekte siz sevgili okurlarımız bu arşivimizden rahatlıkla faydalanacak.
İşimiz gazetecilik bunun bilinci ile haberlerimizi geleceğin vesikası bilinci ile hazırlayıp siz kıymetli okurlarımıza sunmaya devam edeceğiz.
Yukarıda bahsettiğim gibi 1 yıllık süreçte anlı şanlı tarihimize yakışır eserler bırakmakta bizlerin ön öncelikli görevi, bu doğrultuda Meramımız dergimizi 2 ayda bir olmak üzere dolu ve değerli içeriği ile beğeninize sunuyoruz. Bunun yanı sıra iş fuarları için hazırladığımız özel eklerimizle de iş dünyasına vesika bırakmış oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da ifade ettiğim o birçok projemizi sırasıyla emin adımlarla hayata geçiriyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak sırf yapmış olmak için yapmak değil, geleceğe geçmişin güvenli bilgilerini saklamak için yapıyoruz.
73 yıl, dile kolay gelse de yaşantıya ve hayata koskoca bir boyut kazandırıyor. 28 Ağustos 1950’den bugüne kadar kimler geldi kimler geçti diye baktığımızda basın dünyamıza kazandırılan önemli isimlerin Yeni Meram okulundan çıktığını görüyoruz. İşte o isimlere tek tek teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı sağlıklı uzun ve bereketli ömürler diliyorum.
Bizi kuşaklar geçmesine rağmen yalnız bırakmayan siz değerli okurlarımıza ve takipçilerimize de ayrıca ve özel olarak teşekkür ediyorum. Varlığımızın devamı ve gücü önce Allah’tan sonra sizden geliyor.
Hakkın ve halkın yanında gazetemiz Yeni Meram güncel haberlerinin yanı sıra özel haberleriyle de sizlerin yanında olmaya devam edecek. Spor siyaset, sanayi, tarım ve sosyal alanda yaşanan gelişmeleri anlık ve detaylı bir şekilde sizlere sunan gazetemiz, ilk günkü heyecan ve aşkla hizmet etmeye devam edecek.
Bu anlamda ben bir teşekkürü de başta Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Sarıkulak ve Genel Müdürümüz Mehmet Hançerli ile kıymetli yazarlarımıza etmek istiyorum. Yazarlarımız konularını seçerken Yeni Meram’ın tarihine geçecek konularla yer alma hassasiyetini gösterirken güncel konuları da en doğal şekilde yorumluyorlar. Bunun için emeklerine yüreklerine sağlık.
Tabi bizim eksiklerimizi açık yüreklilikle ifade eden kimi zaman telefonla kimi zaman gazetemize gelerek artımızı eksimizi bize ileten kıymetli okurlarımıza da aile olduğumuzu bize yaşattıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.
Genç dinamik ve yeniliği kendilerine yaşam tarzı olarak gören değerli ailelerimize ve ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür etmeden bu yazıyı sonlandıramazdım.
Fedakârlıkları gayretleri heyecanları ve aile bilinci ile birlikteliğimizi sürdürdüğümüz Zahide ablamız, Adnan, Hülya, Özge, Medine, Leyla, Şerife, Habib ile Hüseyinler'imiz Turgut- Menekşe ve Uğur, Mustafa, Muhammet ve Çağrı’ya teşekkür ediyorum. Nice yıllara nice yaşlara birlikte ulaşmak arzusu ile inşallah. Bu arada 75. yaşımıza özel olarak hazırlanacağımızı da şimdiden söylemek istiyorum.
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.