Konya
°C
Yeni Meram

HANİ HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAKTI?

HANİ HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAKTI?- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.06.2022 01:55
10.06.2022 15:58
0
1840
ABONE OL

Kıymetli dostlar her hafta yeniden sizlerle buluşmanın keyfini yaşıyorum.

Sizlerle tatlı tatlı sohbet etmeyi düşünürken, bir anda gündem aklıma geliyor ve kalemin pek iç açıcı şeyler yazamıyor..

Antalya Serik'te gençler sınıfta Kur’an-ı Kerim'i almışlar, ayaklarıyla top oynuyorlar, istihza ediyorlar.

Biz de çocuk olduk, biz de genç olduk, biz de yetişkin olduk ama böyle bir şey görmedim ben. Çocukluğumuzda, Kur’an-ı Kerim'i göbeğimizin üstünde tutmamız gerektiğini öğrettiler kalp hizasında olsun diye. .

Bizim çocukluğumuzda yere düşen ekmeği üç kere öper en yüksek yere kaldırırdık. Geçen hafta İstanbul’da canlı yayından sonra şıkır şıkır kıyafetlerimle yolda giderken ekmek gördüm eğilip toparladım ve en yüksek bir tepeye bıraktım. İnsanlar tuhaf tuhaf bakıyorlar bu kız bu kıyafetlerle yerde ne yapıyor diye?

Halbuki olması gereken şey budur. Günümüzde değerler öyle bir hale geldi ki bu durum kahramanlık olarak ilan ediliyor..

Çanakkale'de LGBT yürüyüşlerini(!) Allah'ım aklım havsalam almıyor. Dün öğrendiğim bir bilgiyle başımdan kaynar sular döküldü. Biliyor musun cinsiyetinizi değiştirmek istediğinizde SGK bunu karşılıyor ve yaklaşık takriben 30 bin civarında!

SGK cinsiyet değiştirme ameliyatını karşılamak yerine bu bireylere uzun süreli psikolojik destek vermeyi tercih etse bunları konuşmuyor olurduk!

Sevgili anneler babalar! şöyle bir silkelenin! kendinize gelin lütfen! Ben bu çocuğu dünyaya getiriyorum ama bu çocuk; kendisine, ailesine, vatanına, milletine, hayırlı bir evlat olacak mı? Ben üzerime düşeni yapabiliyor muyum? diye kendinizi sorguluyor musunuz?

Annelik babalık yüce bir makamdır lütfen bu makamı kullanın ve Allah'tan yardım dileyin!

Daha bir hafta olmadı çocuklar sokaklarda sarmaş dolaş! daha ötesini söylemeye benim edebim müsaade etmiyor.

Bu çocuklar bizim çocuklarımız yabancı çocuklar değil. Ben ne yapayım çocuğumun hakkından gelemiyorum demeyin. Bu konuda yardımcı olacak bir sürü uzman var, alternatifler var, Allah'tan yardım dileyin..

Bu konuda öncelikle yapılması gereken şey, helal lokma! Helal lokma yiyen çocuk yolundan sapmayacaktır. Biz haddini hududunu bilen, edepli adaplı çocuklara hasret kaldık. Lütfen bu çocukların sayısının artması için herkes elinden ne geliyorsa yapsın!

Çocuklarımızın fıtratını bozan cinsiyetsizliği özendiren bunun onurlu olduğunu kişisel hak olduğunu savunan bu melunlara aynı volümde tepkimizi göstermeliyiz! Yarın çok geç olabilir!

Hani her şey çok daha güzel olacaktı!? Bir yıl önce eleştirdiğim konular şu anda büyük bir lütufmuş meğer “beterin beteri var” derler ya işte öyle..

Bazı uzmanlar da 2023'te Türkiye'nin yükseleceğinden bahsediyor. Kime inanacağımızı kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız toplum olarak.. Allah sonumuzu hayır eylesin..

Son 8 ayda; Şekere %340 zam geldi. Doğalgaza %320 zam geldi. Elektriğe %250 zam geldi. Mazota %280 zam geldi. Benzine %250 zam geldi. Ete, ekmeğe %200 zam geldi.

İğneden ipliğe her şeye ortalama %250 zam gelmiş. . Bu yazı yayınlanıncaya kadar rakamlarda değişiklik olmazsa..

Bir yandan geçim derdi bir yandan seçim derdi derken ayakta ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Umarım Türkiye’nin şaha kalkacağı günler yakındır.

Allah yardımcımız olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.