Konya
°C
Yeni Meram

Fırsatları Değerlendirmek Gerek

Fırsatları Değerlendirmek Gerek- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.03.2022 01:37
25.03.2022 16:47
0
1872
ABONE OL

Dünya'nın pür dikkat takip ettiği, NATO liderler zirvesi güçlü başlıklar içeriyor. Fransa vakti zamanında Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda karşı bir tavır üstlendiğini unutmuş olacak ki, Macron; NATO'nun doğu kanadını güçlendirmenin şart olduğunu söyler oldu. Şuan dünyadaki tüm kutuplar, tüm devletler; hem jeopolitik konumumuz hem askeri kaynaklarımız hemde diplomaside ki başarılarımızdan ötürü Türkiye'yi taraf olarak görmek istiyor.
Hem Antalya zirvesinde hem de NATO liderler zirvesinde gördük ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti diplomaside ve ikili ilişkilerde artık oyun oynayan değil oyun kuran bir yapıyı üstlendiğini çok net bir şekilde gördük.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy; Rusya'nın işgalden vazgeçmesi ve geri çekilmesi üzerine NATO üyeliği başvurularını geri çekeceklerini belirtti. Bunun derin anlamı ise şu; ABD Ukrayna'yı kışkırtarak Rusya'ya karşı güçlü bir duruş sergileme gibi bir hataya düştü. Rusya ise bu durum karşısında sıcak çatışmaları başlattı. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi bu durum dünya piyasasını alt üst ederek sermaya sahiplerinin kasasını arttırmaktan ve Dünya'nın iki süper gücü Rusya ve ABD'nin ellerinde bulundurdukları gaz, petrol gibi unsurları daha fahiş fiyatlara satarak, hali hazırda düşürmedikleri enflasyonu, ülkelerinde ki ekonomik krizleri bertaraf etmeye çalışmalarından başka birşey değildir şuan ki konjektür...
*
Cumhurbaşkanımızın NATO liderler zirvesi akabinde ki açıklamalar ise şuan ki durumdan nemalanmamızın en güzel tarifi idi. Hali hazırda Avrupa ve ABD firmalarının Rusya'dan çekilmesi üzerine, şirketlerin pazar arayışları hızlı bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan ise Türkiye pazarının bu şirketlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.
Bizim ülke kalkınma planlarımız arasında yer alan yurt dışı merkezleri şirketleri Türkiye pazarında çalışmalarına olanak tanımak başlıklı maddelerimizle tamamen uyuştuğunu görmek mutlu ediyor. Sermaye sahibi şirketlerin ülke pazarı içerisinde hem istihdam hemde döviz kuru sağlayacaklarından ötürü bu hamlenin ivedilikle yapılması; ülke içindeki enflasyon ve kur rakamlarını dolaylı olarak azaltacaktır. Elimizde olan kozları ve imkanları doğru bir şekilde kullandığımız taktirde, hem ihracat rakamlarını arttırmak hemvde ülke pazarını yabancı sermayeye açmak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.
Kalın Sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.