Konya
°C
Yeni Meram

Düşünün, dünyada yeni bir Türk çağının başladığını?

Düşünün, dünyada yeni bir Türk çağının başladığını?- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.11.2022 01:19
18.11.2022 16:37
0
3274
ABONE OL

Düşünsenize AB gibi bir Türk Dünyası Devletler Teşkilatını. İnsan adını anınca bile heyecanlanıyor kıymetli okurlar. Ama neden olmasın? Hatta hiç bu kadar yaklaşılmamıştı bu ülküye. Yüzyıllaradır birbirini boğazlayan Germen ırkları nasıl asırlar sonra bu kan dökmeye bir son verip Avrupa Birliğini kurmuşlarsa Türk dünyası neden böyle bir birlik oluşturmasın.
Senelerdir bu birliğin oluşmasına engel olan sözüm ona dünya lideri devletler, dünyadaki kargaşadan dolayı şuanda pek bir şey diyemiyorlar. Hatta siyasi ve ekonomik çıkarları bakımından, hiç istemeseler de, meydanı boş bıraktılar ve bu birlik şuanda hiç olmadığı kadar önem kazandı.
Ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi alanda böyle bir birliğin oluşması Türk devletleri ve Türk tarihi açısından muhteşem bir onur kaynağı ve fırsat.
Köhneleşmiş ve yozlaşmış, dünyanın başına bela olmaktan ve kan dökmekten başka bir işe yaramayan taşlaşmış Avrupa, birlik adı altında kurulduğundan beri kendi çıkarı olmayan hangi konuya el atmıştır.
Keza NATO, Türk ve Müslüman olmayan devletlerin haklı çıkarları doğrultusunda hangi anlaşmaya imza atmıştır? Daha yanı başımızdaki Yunanistan’a söz geçiremeyen NATO’nun hakkaniyetinden, doğru karar mekanizmasından nasıl bahsedebiliriz ve güvenebiliriz?
ABD desen kurulduğu günden bu yana dünyaya kan kusturmaktan başka ne işe yaramıştır. Çıkarcı politikası, gözünü petrol bürüyen hırsı ve insan haklarına sıfır saygısı ile dünyaya medeniyet ve demokrasi pazarlayan ABD’nin dünya coğrafyasında kan dökmediği bir coğrafya kalmış mıdır?
Tarihe baktığımızda da haçlı bayrağının sallandığı hangi coğrafyada kan oluk oluk akmamıştır?
Tarihte onlarca devlet kurmuş Türk milleti ise gittiği her bölgeye huzur, barış ve refah götürmüştür. Osmanlının elini eteğini çektiği gerek balkanlar olsun, gerek Ortadoğu olsun gerekse de Afrika olsun hala istikrara kavuşmuş değil, hala kan durmamıştır.
Düşünün, dünyada tekrar bir Türk çağının başladığını?

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.