Konya
°C
Yeni Meram

G20’DE ÖNEMLİ MESAJLAR

G20’DE ÖNEMLİ MESAJLAR- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.11.2022 01:25
18.11.2022 14:28
0
1740
ABONE OL

İstanbul Taksim Meydan’ındaki patlamanın hemen ardından Endonezya da G20 zirvesine giden sayın Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.
Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci Üye olarak davet edilen ve onaylanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için “Kimseden İzin Almayız” ifadelerini kullandı ve son derecede haklı bir çıkış sergiledi. Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgili bir çok yazı yazdım ama bir kez daha altını çizmek istiyorum; Türk Devletleri Teşkilatı bugünün değil 2030 Türkiye’si için büyük önem arz etmekte. Güvenlik, Enerji, Tarım, Gençlik gibi bir çok konu üzerinde çalışma yürüten teşkilat kendi kendine yetebilen ve Dünya’nın merkezinde kuvvetli bir ittifak gurubu oluşturacak bir yapıdır. Bu minvalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kesin katılımı olması gerekir.
Türkiye’nin ve özellikle Sayın Erdoğan’ın gerek Dış Basında gerekse Dünya Devletleri gözündeki yeri ve konumu tam olarak; Uzlaşmacı, bölgesel ve küresel krizlerde çözüm üretici, ikili ilişkileri güçlü, savaşı değil barışı arzulayan bir konjonktür izlediği ve en önemlisi ülkesinin ve milletinin çıkarını gözettiğini çok net bir şekilde anlıyoruz. Yaklaşık 1 ay öncesinde New York Times gazetesi bir haberinde; “Erdoğan, Nasıl yapıyor bilmiyoruz ama Ülkesinin Kasasını Dolduruyor” başlıklı yazısı bu izlenimin en güzel örneği idi.
İsteyelim ya da istemeyelim Dünya önümüzdeki süreçte bir iklim ve tarım krizi yaşayacak. Bu minvalde Erdoğan yönetimi; gübreden, tahıl koridorlarına varıncaya kadar birçok gündem başlığını yine G20 zirvesinde dile getirdi.
*
Sayın Erdoğan’ın G20 zirvesi akabinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ittifakı gözden geçirmesi için bir kez daha teklif yaptığını gördük. Sizlere yaklaşık 1 yıl öncesinde de bahsetmiştim; İYİ Parti her an Cumhur İttifakı surlarında yer alabilir. Yada 6’lı masadan ayrılabilir. Eğer ki bu ayrılık kötü bir şekilde karşılıklı restleşmeler ile olursa, bu durum en çok AK Parti ve MHP gurubuna yarayacaktır.
6’lı Masa’nın bir ayağının sallandığını zaten tahmin ediyor ve biliyorduk. Eğer ki bu sallantı patlak verirse, Erdoğan’ın seçimi kazandığını şimdiden söyleyebiliriz. Seçime aylar kala öyle bir gündem oluşturuluyor ki Erdoğan kaybetti, bitti, bu seçim olmaz vs. Her seçimde de böyle denmişti zaten. Ama unutulan mevzu şu ki; Erdoğan kesinlikle bir seçim ustası, vaatler, icraatlar, konuşmalar vs. Bu nedenle Erdoğan son sözünü söylemeden seçimle ilgili net bir şey ifade etmekte çok yersiz ve erken olacaktır.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.