Konya
°C
Yeni Meram

Değişim Başlıyor

Değişim Başlıyor- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.10.2022 01:31
27.10.2022 16:32
0
1719
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan haftalarca önceki konuk olduğu programda 2023 seçim mottosunu “Türkiye Yüzyılı” olarak belirlemişti. Türkiye yüzyılı adlı seçim mottosu içeriğinde çok şey barındırıyor.
Ak Parti genel merkezinde 28 Ekim 2022 tarihinde Ankara Spor Salonunda gerçekleşecek olan program için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Dün gerçekleşen genişletilmiş il başkanları toplantısının ana gündem maddesi de bu idi. Aynı zamanda programda tanıtılacak olan Yeni Türkiye Vizyonu içinde çeşitli kurullardan manifesto hazırlamalarını istendi. Ön gördüğüm kadarı ile yapılacak olan bu çalışma gençlik faaliyetleri, ekonomi, yerli ve milli teknoloji hamleleri, silah ve savunma sanayi vb. alanlarla ilgili oluşturulacaktır.
Birçok partinin üstüne durduğu ve neredeyse tüm seçmen guruplarını bırakıp yalnızca Z kuşağı olarak adlandırılan ve benim hiç kabul etmediğim bu adlandırma içinde yer alan yeni seçmenlere yönelik yapılacak olan çalışma çok büyük önem arz etmekte. Kademe kademe gerek staj gerek iş imkânı gerek devlet teşvikleri noktasında bir çalışma yürüten mevcut hükümet, gençlerin oylarını en çok kaybedeceği ekonomi politikası üzerinden çalışma yürütecektir. Aynı zamanda aylar öncesinde doların 18 seviyelerine geldiğinde Sayın Erdoğan tarafından yapılan çalışma gibi tekrar bir çalışma gerçekleştirilmesi muhtemel gözüküyor. Yani program içerisinde yeni Türkiye Vizyonu ile birlikte yeni bir ekonomi modelinin ve döviz kuruna doğrudan bir müdahalenin gelmesi çok muhtemel. Devlet bürokrasisinde köklü değişiklikler yapılabileceğini de daha önce yazmış idim, yine tekrar ediyorum; gelecek dönemde seçim zamanına kadar güçlü bürokratik değişimlerin olması çok muhtemel…
TOGG otomobillerinin yollara ne zaman düşeceği merak konusu idi. Bu noktada da Sayın Erdoğan noktayı koydu ve 29 Ekimde yollara düşecek olan TOGG otomobiline büyük güven duymakta… Aynı zamanda TAİ – BAYRAKTAR – ASELSAN – ROKETSAN gibi güçlü kuruluşların şimdiye dek yaptığı yatırımlar ve işler hepimizin malumu 2023 Türkiye’sinde ise bu alanda yapılan çalışmaların meyvelerinin yeneceği ve cari açığı kapatmaya yönelik yapılacak olan güçlü yatırımların duyurusu da yine bu programda gerçekleşecektir. Sayın Erdoğan’ın saat 20.23 Resmi hesaplarından yapılan paylaşımını yorumlayacak olursak, yardıma muhtaç olan bir Türkiye’yi geride bırakacağımızı görmek mümkün. Savunma Sanayi, Silah Sanayi gibi güvenlik politikalarından, Yerli Otomobile, Ekonomi politikalarından, gençlik politikalarına kadar birçok çalışmanın ve en önemlisi Asırlık projelerin yani Kanal İstanbul gibi köklü çalışmaların muhtevası yine bu programda bizlerle paylaşılacaktır. Yeni Türkiye Vizyonunun yani Sayın Erdoğan’ın deyimi ile Türkiye Yüzyıl’ının vatanımıza milletimize hayır getirmesini temenni ediyorum.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.