Konya
°C
Yeni Meram

DAKİKA DOKSAN AHMET HASSAN.!

DAKİKA DOKSAN AHMET HASSAN.! - HAKAN MARKUPÇU - YENİ MERAM GAZETESİ

A+
A-
28.12.2021 03:53
28.12.2021 03:55
0
713
ABONE OL

Futbolda en önemli unsurlardan birisidir atanın da tutanın da iyi olmak zorundadır ve Konyaspor bu iki önemli unsuru ile Beşiktaş'ı devirmeyi 3 puanla sezonun ilk yarısını da 2. sırada 39 puanla bitirmeyi başardı.

Kaleci Sehic maçın ilk yarısında ön plana çıkan en önemli isim oldu zorlu mücadelede, 6. ve 37. dakikalarda öyle iki kurtarış yaptı ki takımının mağlup duruma düşmesini önlüyordu ilk yarıda.

İki teknik direktörün de dersini iyi çalıştığı kanatları iyi kapattırdığı ön alanda baskı kurarak birbirlerinin oyununu bozduğu mücadele vardı sahada.

Gerek Konyaspor gerekse Beşiktaş adeta birbirlerini bozmaktan resmen kilitlenen oyunda doğrusu oluşacak karamboller aradı desek daha doğru olur böyle bir maç çıkardılar ilk yarıda.

İkinci yarıda daha baskılı oynamaya başlayan Beşiktaş karşısında çok iyi savunma yapan Konyaspor bulduğu kontra toparla rakip alana inmak istese de bunda başarılı olamadı çoğunlukla ama kaleci Sehic de 76. dakikada kurtardığı bir pozisyonla daha öne çıkan isim olurken, bu dakikada Josef'in önüne iki kez düşen topu direklere nişanlaması, belki de maçın kırılma anı oluyordu.

Bu dakikada topun iki kez üstüste direklere takılması büyük şanstı doğrusu..!

Ve Ahmet Hassan..

O ne güzel goldü arkadaş öyle, üstelik dakika doksan..

Topun gelişine yaptığı o vole ve tribünler ayağa kalkıyordu hep birlikte ''Dakka Doksannn Ahmettt Hassannn..''

Kart cezalısı Serdar Gürler'in yokluğunda sağ kanatta başlayan ve değişiklikler sonrası son dakikalarda sol kanada geçen Michalak'ın hızını gösterdiği inanılmaz atakta ceza alanına ortasını Ahmet Hassan'ın önünde kaleci çeldi dönen topu tekrar ceza sahasına gönderdi Skubic ve iyi pozisyon alan Ahmet Hassan öyle güzel vurdu ki bu son dakikada attığı olağanüstü gol ile 3 puanı kazandıran isim oluyordu.

Teknik Direktör İlhan Palut, mücadele azmimizi korumalıyız, 19 maça kadar getirdik bir 19 maç daha oynayacağız şeklinde konuşarak, ''Fırsat sezonu olarak görüyorum Konyaspor için inşallah ikinci yarıda da sürdürürüz. Başarı için bana göre şu gerekir, inanç çok önemli. Biz oyunculara oyuncular bize. Karşılıklı oyuncularla bu köprüyü kurduk'' diyerek belki de ilk yarının özetini çıkarması çok önemlidir..

Neticede son dakikadaki muhteşem golle rakibini yenen Konyaspor böylece 39 puanla ligin ilk yarısını 2. sırada tamamlamayı da başarıyordu.

32 gol atarak ve 15 gol yiyerek bu alanlarla da 2. sırada olmak...

  1. haftada oturduğumuz 2. koltuğundan bir daha kaldıramadılar ya büyük başarıdır bu...

Üzüldüğüm tek nokta maç öncesi yüzlerce taraftarın maç başlarken hala kapıda kuyrukta beklemesiydi ve rezalet görüntüler yaşanmasıydı.

Cefakar Konyaspor taraftarı bunu hak etmiyor o soğukta…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.