Konya
°C
Yeni Meram

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DÜĞÜN DE BİZİM CENAZE DE

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DÜĞÜN DE BİZİM CENAZE DE- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.11.2023 00:21
31.10.2023 13:22
0
1910
ABONE OL

29 Ekim 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıl dönümüdür. Bu anlamlı günde, cumhuriyetimizin hayatımızdaki yerini ve yüzüncü yılının anlam ve önemini bir kez daha düşünmek gerekir.

Cumhuriyet, bizim hayatımızdaki en önemli değerlerden biridir. Egemenliğimizi kayıtsız şartsız millete veren cumhuriyet, bize özgürlük, demokrasi ve refahı sağlamıştır.

Cumhuriyet, bizim özgürlüğümüzün ve demokrasimizin temelidir. Cumhuriyet, egemenliği millete vererek, bize kendi kaderimizi tayin etme hakkı tanımıştır. Bu hak, bizim özgürlüğümüzün ve demokrasimizin en önemli unsurudur.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ne Yapmalıyız? Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, bu değerleri daha da ileriye taşımak için hep birlikte çalışmalıyız. Bunun için, cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmalı, demokrasiyi güçlendirmeli, insan hak ve özgürlüklerini korumalı, ekonomik eşitsizliği azaltmalı ve toplumsal kutuplaşmayı önlemeliyiz.

Bu yıl bir yandan Filistin savaşı bir yandan Cumhuriyetimizin 100. Yılı derken buruk bir sevinç yaşıyoruz. Düğün de bizim cenaze de.

Bizler bu cumhuriyetin çocuklarıyız. Birilerinin dediği gibi ayrı gayrı değiliz. Gönlümüzde 100. Yıl sevinci var elbette. Kutlu mutlu olsun.

Bayrağımıza bakarken kalbimiz ayrı çarpıyor. Yüzlerimiz ışıldıyor; gözlerimiz doluyor. Bu vatan bize emanet. Bu sevda bize emanet. 100 yıl değil; 100 yıllardır bu toprak bize emanet.

Ne büyük gurur şahit olmak. Nice yüz yıllar göresin güzel ülkem. Merhametle güçlendiğin, adaletle hükmedip söz sahibi olduğun. Nice yüzyılların ola.

Ve maalesef hemen yanımızda bu coşkuyu gölgeleyen insanlık yası var. Bir soykırım yaşanıyor. Yine bir zamanlar bize emanet topraklarda. Düğünü bırakmasak da. Vefat edene saygımızdan; müziğin sesini kısarız. Böyle gördük zira atamızdan.

Kardeşiz biz. Düğün de bizim cenaze de. Zira insanız biz. Güzel Milletim Güzel ÜIkem Güzel Cumhuriyetim.. Nice yüz senelere nice bin senelere.

Rabbim huzuruna kalplerinde güçlü imanla gelen tüm şehitlerimize ve atamıza binler rahmet eyle. İyi ki varsın Türkiye’m.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.