Konya
°C
Yeni Meram

ARA BULMA VE HOŞ GEÇİNMEK

ARA BULMA VE HOŞ GEÇİNMEK- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
31.10.2023 00:34
30.10.2023 15:42
0
3009
ABONE OL

Bugün için güncel konulardan biri ara bulmak ve hoş geçinmek. Sayın cumhurbaşkanımız sık sık söylediği şeylerden biri aracı olmaya hazırım demesi memnunluk yaratmaktadır. Aracı olmak ara bulmak fevkalade bir sözdür. Devletler arasında, komşular arasında, akrabalar arasında arabulmak, barıştırmak yüce dinimizde çok önemsemiştir. Aracı olmak herkese mahsus bir iş değil. Başta güvenilir bir kişi olması gerekir. Sevilen ve sayılan bir olması gerekmektedir.
Yüce dinimiz bakın ara bulma konusunda neler diyor?
İslam’da, kardeşin kardeşe karşı birçok vazifeleri vardır. Bunların başında güzel geçinmek, iki kardeş arasında vuku bulan kırgınlığı, dargınlığı gidermek için arabuluculuk yapmak gerekir. Kuranı Kerimde Allah şöyle buyuruyor: Müminler ancak kardeştirler, o halde iki kardeşin arasını bulun ve Allah’tan korkun ki rahmetine nail olasınız.
Eğer siz gerçek müminlerseniz, Allah’tan ittika edin, birbirinizin arasını düzeltin. Allah Resulüne itaat edin.
Allah katında, dargınların kırgınların arasını bulmak, kardeşçe yaşayışa sevk etmek, kalplerden kin, haset, husumet mikroplarını sökerek din kardeşiyle hoş geçinmek nafile olarak tutulan oruçlardan , verilen sadakalardan daha efdaldir. Çünkü küçük dargınlıklar büyük fitnelere sebebiyet verir. Bugün İsrail vahşeti halen devam etmektedir. Ne zaman biteceği de belli değildir. Eğer bir aracı olunup aracı bulursa İsrail vahşeti de durabilir. Bundan dolayı ara bulmanın ne kadar önemli olduğu ortak arzulardandır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.