Konya
°C
Yeni Meram

Bakmıyoruz…

Bakmıyoruz…-Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.07.2022 01:28
15.07.2022 16:33
0
1978
ABONE OL

Efendim, Türk Milleti şöyle bir etrafına bakmaktan uzak kaldı. Dönemin getirdiği şartlar ekseninde hayatın o hızlı akışına öyle bir kaptırdı ki kendini, at gözlüğünü öyle bir taktı ki çıkartmak nedir bilmedi. Kendinden olan insanlara öyle yakın, görüş ayrılığı yaşadığı insanlara öyle bir uzak kaldı ki yakınlık nedir görmez oldu.
Zaman denilen kavram hızla akıp geçiyor. Ahir zaman alametlerinden olarak kabul edilen günlerin hızla geçişi öyle bir hal aldı ki şu anda birçok insandan “Keşke gün birkaç saat daha olsaydı.” cümlesini duyar oldum. Eee, gece gündüzü, gündüz geceyi kovalarken biz şöyle bir durup sükunet halini bürünüp tüm bu akışa bakabiliyor muyuz ? Dedik ya, günler öyle bir hızla akıp gidiyor ki şöyle dünya telaşesini bir kenara bırakıp dünyanın ve doğanın bize sunduğu tüm o güzelliklere dönüp bakmıyoruz.
Türk Milleti olarak, TV gündemlerinde kaybolup gidiyoruz. Yok bu şunu dedi, yok bu bunu dedi. Eee kardeşim dünyada ne olup bitiyor, insanlık adına ne gelişmeler gerçekleşiyor, kimsenin buna baktığı yok. Bu zamana kadar üretilenlerin en gelişmişi olarak bilinen James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği yeni fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldı. Fotoğrafta görünen yıldızların 1 milyon yıl önceki ışıklarını biz ancak görebiliyoruz. Buda demek oluyor ki o yıldızlardan bizi gözleyen şayet birileri var ise bizi değil 1 milyon yıl önceki dinozorlar devrini ancak görebiliyorlar.
Canlı yayında açıklama yapan bilim insanları, “Bu fotoğraflar, insanlık için yeni bir çağı aralıyor.” İfadesini kullanırken, biz jelibon rezervlerini konuşuyorduk. İnsanlar kent meydanlarında o canlı yayını dev ekranlarla takip ederken bizler TV’lerde günlük dizileri takip ediyorduk.Evet belki 20 yılda 100 yıllık bir gelişim kat edildi lakin bizim toplum olarak muhasır milletler seviyesine ulaşabilmemiz için daha çok 20 yıl gerekiyor.
Bu duygu ve düşüncelerle siz kıymetli okurlarımı; küresel düşünmeye, biraz daha entelektüel bilince, biraz daha etrafımızda olup bitenlere bakmaya davet ediyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.