Konya
°C
Yeni Meram

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR - ÇAĞRI EROĞLU - YENİ MERAM GAZETESİ

A+
A-
22.02.2019 08:14
25.05.2021 04:38
0
3730
ABONE OL

Yerel seçimler yaklaşıyor

Parti adayları koşuşturma içinde. Birçok adayın kafasından geçen verecekleri hizmetten çok oturacakları koltuk ve makam. Kaynakları, kıstasları ve sınırlı bütçeleri belli olmasına karşın mucize yaratacakmış gibi şahlanıp konuşuyorlar. Bu bir kısır döngüden başka bir şey değil.

Biz bu filmi yıllardır seyrediyoruz. Senaryo aynı, Her filmde oyuncular ve yetenekleri değişiyor.

Türkiye şartlarında yerel yönetimlerin halka ve yerleşim yerine ne kadar verimli hizmet verdikleri tartışılır. Bunu sebeplerinin başında gelen ise ödenek sıkıntısı ve iç borçlardır. Hiçbir zaman bitmeyen iç borçlar…

Belediyelerin kendilerine gelir kaynağı için kullanması gereken kısıtlı bütçe, genellikle yapılan birkaç kaldırım, boyları sık sık değişen ve nedeni bir türlü anlaşılamayan trotuarlar.

Halkımız gerçekten hizmet bekliyor. Kafası karışık. Kişisel olarak az çok tanıdıkları adayların hangi partiden aday oldukları değil düşünce. Zaten kendi siyasi düşünceleri doğrultusunda oy verecekler. Bu hep böyle olmuştur çünkü. Kim olursa olsun, karşısında ki adayın kişisel konumu, eğitim durumu, hangi partiden olduğuna bakılmaksızın herkes bildiğini okur. Demek ki, burada bir yanlış var. Bize başkan olacak adayın hangi partiden olması değil sorun. O ‘nun şehrimize ne gibi hizmetlerde bulunacağı. Bunun için yeterliliğin olup olması. Aktif, girişimci, cesur sözünün arkasında durabilen erdemli insanlara ihtiyaç var. Ben bu konuyla ilgili yıllardır takılmış ve hep aynı manzarayı gösteren gözlüklerin çıkartılmasından yanayım. Bu sefer gözlük kullanmayalım derim. Önyargıyı unutalım. Önemli olan doğru insanı doğru yere getirmek. Yaklaşım bu olmalı bence.

İktidardaki partinin yerel seçimlerdeki etkisi zaten bir gerçek. Bu hep böyle olmuştu zaten yıllarca. Halkımız hep buna şartlanmıştır. Yani iktidar parti adayı kazanırsa hizmet daha çok ve verimli olur. Hayır. Bu sadece görsel açıdan bir dayatmadır. İl ve ilçe yönetimlerinde yapılacak hizmetlerin ve ekonomik kaynak ve bütçenin bununla ilgisi yoktur. Adayların, kendilerini ve yapabileceklerini doğru ifade edebilmeleri, samimi ve dürüst olmaları önemli. Yeniden aday olanların zaten geçmişte yaptıkları geleceği az çok yansıtıyor. Kararı verip seçimi yapacak olan halkımız. Önyargısız, geçmişi unutmadan, yeniliklere açık, mantıklı insanlar arayalım. Dilerim buluruz. Bulamazsak lütfen miras gibi oy kullanmayalım çünkü bunun seçilen kişiden başka kimseye yararı olmayacaktır…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.