Konya
°C
Yeni Meram

TÜRKLER BÖLÜNDÜ DAĞITILDI

TÜRKLER BÖLÜNDÜ DAĞITILDI- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.02.2024 00:22
14.02.2024 12:24
0
2353
ABONE OL

Biz Türkler her ne kadar 1071’de Anadolu‘ya Malazgirt Savaşı sonunda yerleştik desek de son araştırmalara göre daha önceki tarihlerde bu bölgelere yerleşmiş Türk boylarının olduğu belirlenmiştir. Türkler yaklaşık bin yıldır resmi olarak Anadolu’da… Güçlü devletler kurarak bu coğrafyada kalmışlardır. Balkanlar, Mezapotamya ve Anadolu topraklarını da yönetmişlerdir. Bu devletlerin en önemlisi de Osmanlı’dır.
Osmanlı 19. yy ortalarından itibaren yönetimine sızdırılan dönmeler eli ile zayıflatılınca emperyal devletlerin gözü bu topraklara çevrilmiştir. Özellikle Ortadoğu’da petrolün keşfi ile de bu yöneliş artmıştır. Bunun için Osmanlı’nın emperyal devletlere göre dağılması gerekirdi. 1. Dünya Savaşı bunun için çıkarıldı. Savaş devam ederken 1915-1917’de İngiltere, Fransa, Rusya, İtalya arasında gizli olarak Osmanlı’yı paylaşım antlaşmaları yapıldı. Bu antlaşmalara göre de Osmanlı paylaşıldı. En karlı çıkan da sinsi devlet İngiltere olmuştur. Hiç pay alamayan da 1917 yılında savaştan çekilen Rusya olmuştur.
Bu paylaşım şekiller değişse de 2. Dünya Savaşına kadar devam etmiştir. Paylaşımda petrol zengini topraklara konmak yanında İslam ümmetini ve özellikle Türk milletini bölmek gayesi vardır. Bu antlaşmalar 2. Dünya Savaşı sonrasına kadar sürdü. 2. Dünya Savaşı sonrası savaş galipleri bu defa Yalta’da toplanarak adeta Dünya’yı paylaştılar. Yeni dengeler kuruldu. Ortaya ABD süper güç olarak çıktı. İngiltere’nin egemenliği altındaki bölgelerde ona da haklar verildi. En karlı ise Rusya çıktı. Asya’daki Türk Devletleri yine ona bırakıldı. (Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan) Avrupa ikiye ayrıldı. Doğusu Rusya’ya bırakıldı. Rusya’nın içerisinde bulunan otuz kadar Türk özek bölgeleri yine onda kaldı. Şu anda bu özerk bölgelerin nüfusu 34 milyona ulaşmış durumda. Çin savaşa katılmadığı halde Doğu Türkistan Çin’e verildi, BM’ye alındı. Azerbaycan ikiye ayrılarak büyük parça İran’a verildi. Bugün İran içinde 35 milyon Türk var. 1991 yılında SSCB parçalana kadar Türki Cumhuriyetler Rus hakimiyetinde kaldı. Çin’de ve İran’daki Türkler hala esaret altında… Başta ABD ve diğer emperyaller İslam topraklarını, zenginliklerini sömürüyorlar. Çare İslam ve Türk birliği…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.