Konya
°C
Yeni Meram

TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BAYRAMI

TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BAYRAMI- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.06.2023 01:04
25.06.2023 16:08
1
1539
ABONE OL

14 Mayıs'ta gerçekleşen ve ikinci turu 28 Mayıs'ta tamamlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından start olan Türkiye Yüzyılının ilk bayramı olma özelliği taşıyan Kurban Bayramı’nı çarşamba günü hep birlikte yaşayacağız.
Seçimdi, siyasetti, politikaydı ekonomiydi, enflasyondu vs. vs. derken bu önemli güne geldik. Yaşanılan onca yoğunluğa rağmen hayatın akışı hiç durmuyor ve olması gerekeni bizlere yaşatıyor. Ülke olarak önemli kazanımlar elde ettiğimiz şu süreçlerin devamı için bundan sonra da çalışmaya devam etmek ve elde edilen kazanımlara sahip çıkmak en asli vazifemiz diye düşünüyorum.
Hep birlikte içinde bulunduğumuz Türkiye Yüzyılının geleceğimize daha önemli kazanımlar elde etmesi için bizi biz yapan birlikteliğimizi perçinleyen günlerimizden olan bayramlarımızı da mana ve anlamına uygun yaşamamız gerekiyor.
Bu anlamda ben öncelikle; geçen bayramı birlikte yaşayıp bu bayramda aramızda olmayan anne baba eş kardeş evlatlarımızın yanı sıra deprem şehitlerimizle tüm şehitlerimize vefat etmiş sevenlerimize Allahtan rahmetler diliyor, bayramın rahmetinin ahiret yurdunda onlarla ve bizlerle birlikte olmasını rabbimden niyaz ediyorum.
Zor zamanlar ve süreçler geçti bu bayrama kadar ancak, hayatın devam ettiği gerçeği ile bu günlere tekrar kavuştuk çok şükür.
Bu kavuşma elbette geçen yılki kavuşma gibi olmuyor.
Her kavuşmada bizlerden birileri bu günleri göremiyor. Bu da İlahi sürecin işleyişinin bir parçası tabii ki.
Kim bilebilir gelecek bayram kimimiz hayatta olacak kimimiz olmayacak, bugün elini tuttuğumuz gözüne baktığımız oturup sohbet ettiğimiz bayramda ziyaret edip duygularımızı pekiştirdiğimiz sevdiklerimizin gelecek bayramda aynı duyguları tekrar yaşayıp yaşayamayacağımızı?
Elbette kimse bilemez…
Onun için bu günlerimizin değerini iyi bilmemiz ve değerlendirmemiz gerekiyor. Elbette yaşadığımız hayatın içinde sorunlarımız sıkıntılarımız olacaktır. Ancak önemli olan o sıkıntıların içinde gerçek huzuru çıkartıp yaşamaktır.
Tamda burada daha önce okuduğum ve huzuru kısmen de olsa anlatan bir kısayı alıntılayarak paylaşmak istiyorum.
“Bir gün bilge bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül verileceğini ilan etmiş. Yarışmaya çok sanatçı katılmış. Günlerce çalışmışlar, birbirinden güzel resimler yapmışlar.
Sonunda, eserlerini saraya teslim etmişler. Tablolara bakan kral sadece ikisinden gerçekten çok hoşlanmış. Ama birinciyi seçmek için karar vermesi de gerekiyormuş.
Resimlerden birinde, sükunetli bir göl varmış. Göl bir ayna gibi etrafında yükselen dağların huzurlu görüntüsünü yansıtıyormuş. Üst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslüyormuş.
Resme kim baktıysa, onun mükemmel bir huzur resmi olduğunu düşünüyormuş.
Diğer resimde de dağlar varmış ama engebeli ve çıplak dağlar. Üst tarafta öfkeli gökyüzünden yağmur boşalıyor ve şimşek çaktığı resmedilmiş. Dağın eteklerinde ise köpüklü bir şelale çağıldıyormuş.
Kısacası, resim hiç de öyle huzur dolu görünmüyormuş. Dolayısıyla bu resmin birinci olmasına ihtimal verilmemiş.
Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında kayalıklardaki bir çatlaktan çıkan minik bir çalılık görmüş. Çalılığın üzerinde ise anne bir kuşun ördüğü bir kuş yuvası görünüyormuş. Sertçe akan suyun orta yerinde anne kuş yuvasını koruyor o inanılmaz manzarayı izliyormuş...
İşte demiş kral: “Harika bir huzur ve sükun.” Herkes kralın ilk resmi birinci seçeceğini düşünürken Kral ikinci resmi seçmiş. 'Çünkü' demiş. 'Huzur hiçbir gürültünün sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur, bütün bunların içinde bile yüreğinizin sükun bulabilmesidir. Huzurun gerçek anlamı budur'
İşte bu kısadan da anlaşılacağı üzere hayat öyle toz pembe olmasa da bu hayatın içindeki bayram gibi özel günleri bir fırsat olarak görüp öyle değerlendirmek gerekiyor.
Bunun yanında bayram ibadetinin verdiği haz ile de birbirimize karşı olan sevgimizin saygı ve birlikteliğimizin daha da gelişmesini sağlamamız gerekiyor.
Bu duygu ve gerçeklerin ön planda olduğu Kurban Bayramınızı tebrik ediyor gelecek bayramlara da hep birlikte ulaştırması için Allaha dua ediyorum.
Hayırlı bayramlar…
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. M K
    2023-06-27 16:19:30
    Dayi apkli misin