Konya
°C
Yeni Meram

TATSIZ TUZSUZ!

TATSIZ TUZSUZ! - Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.12.2021 02:31
07.12.2021 02:33
0
779
ABONE OL

Konyaspor'da son iki haftada nedense özellikle orta sahada aksayan pas trafiği nedeniyle işler istendiği gibi gitmiyor.
Tek amacı yenilmemek olan ve sürekli kapanan Malatyaspor'un istediğini aldığı mücadele golsüz beraberlikle sona erdi. Konyaspor alışılagelmiş pas trafiğini sağlayamayınca pozisyon üretmekte güçlük çekti.
Malatya maçına çıkarken, geride kalan 14 haftada 7 galibiyet 5 beraberlik 2 de yenilgi alan Konyaspor, evinde 8.maç sonunda ise 5 galibiyet 3 beraberlik almış oldu. Puanını 27 yapan Konyaspor ligde 2. sıradaki yerini korudu.
Maça önceki haftanın kart cezalıları Abdülkerim ve Ahmet ile yedek başlayan Cekici'nin yeniden 11'e dönmesi ile ideal kadrosuyla başlayan Konyaspor ilk dakikalarda oyuna ağırlığını koydu topa daha çok sahip olsa da rakip ceza sahasında etkili olamadı ilk yarı boyunca.
Son iki haftadır Konyaspor'da dikkat çeken en önemli aksaklık orta sahanın aşırı top kaybı ile oynamasıydı.
Bir önceki hafta oynanan Gaziantep maçında da görünen aksama Malatya maçında da devam edince pas trafiğinde inanılmaz durağan bir görüntü ortaya çıkardı.
Temposuz ve dediğim gibi özellikle orta sahada yaşanan aksama ile top kayıpları şaşırtıcı bir oyun ortaya çıkartırken ilk yarı tatsız tuzsuz ve pozisyonsuz bir şekilde beraberlikle sona erdi.
2. yarıya daha istekli başlayan ve tempoyu artıran Konyaspor, ilk yarıya nazaran Malatya ceza sahasına daha sık gitmeye başladı.
Cekici ve Soner'i kenara alarak M'Poku ve Rahmanovic'i sahaya süren Teknik patron İlhan Palut ilk hamlelerini yapmış oldu dakikalar 61'i gösterirken..
Kaleye en tehlikeli atağımız Guilherme'nin şutu ile yakalandığında dakikalar 80'di, yani bu bile maçı anlatmaya yeter sanırım..
Skubic yerini Michalak'a bırakırken dakikalar eridikçe istediklerini yapmak arzusundaki takımda panikle baskısını artırsa da rakip ceza sahasında M'Poku da son dakikalarda önündeki topa iyi vuramayınca maç beraberlikle sona ererken pozisyon fakiri maç rakibin arzu ettiği şekilde sonlanıyordu.
Daha önce de Konya'da seyircilere hareket yaparak büyük tepki çeken futbol ahlaksızı Sumudica yine seyirci ile diyaloğa girerek tepki çekerken, istediğini alarak gitmesi üzücü oldu.
Konyaspor bu gidişatı elbette düzeltir bundan şüphemiz yok ancak son iki haftada alınan sonuçlar şaşırtıcı oldu doğrusu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.