Konya
°C
Yeni Meram

SU TASARRUFU

SU TASARRUFU- Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.08.2023 01:49
29.08.2023 16:50
0
2008
ABONE OL

Su Verimliliği kapsamda “azalt-yeniden kullan-değiştir” stratejileri ile su verimliliği kültürünün toplumun bütün kesimlerince benimsemesi hedeflenmektedir. Kullanılan su miktarı çeşitli yöntemlerle azaltılmalı, İSRAFIN önüne geçilmelidir.
Ellerimizi yıkarken diş fırçalarken ve tıraş olurken musluğu kapatmalıyız. Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam dolu ya da kısa programlarda tek raf çalıştırmalıyız.
Musluklardaki veya klozetlerdeki su sızıntılarına dikkat etmeliyiz. Halı ve balkon temizliklerken suyu hortumla tüketmek yerine silerek daha az su tüketmeliyiz. Mutfakta sebze meyveleri akan su altında değil su dolu kaplarda yıkamalıyız. Suyun klozetlerde fazlaca boşa harcanmasına karşın akıllı çeşmelerin kullanılması suyun ellerimizi yıkadıktan sonra tekrar geri dönüşüme kazandırılması klozetlerde kullanılması akıllı çeşmelerle yaygınlaştırılmalı.
Kombinin suyu ısıtmasını beklerken akan suyu uygun yerlerde yeniden kullanmak üzere toplamalıyız.
Sensörlü ve düşük basınçlı musluk ve bataryalar kullanmalıyız. Arızalı olanları su damlatanları yenilemeliyiz. Park ve bahçelerde Çim yerine malç kullanmalıyız.
İklim değişikliği buna bağlı olarak kuraklıktan dolayı günümüzde su verimliliğine bireysel olarak dikkat etmeliyiz. Suyumuz kaybolmasın, geleceğimiz yok olmasın! www.suverimliligi.gov.tr adresinden su verimliliği ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Araf Suresi, 57. ayet: ‘’Rahmetinin önünde rüzgârları bir müjde olarak gönderen O'dur. Bunlar ağırca bulutları kaldırıp yüklendiğinde, onları (kuraklıktan) ölmüş bir şehre sürükleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de böylelikle bütün ürünlerden çıkarırız.’’

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.