Konya
°C
Yeni Meram

PANİK YOK, YOLA DEVAM!

PANİK YOK, YOLA DEVAM!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.04.2022 01:15
17.04.2022 17:28
0
1986
ABONE OL

Hafta sonu önce Konyaspor iftarı ardından Konyaspor-Gaziantep maçı, sonrasında ise Beysu Konyaspor Basket’in galibiyetle sonuçlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye maçı derken dolu dolu Konyaspor yaşamış olduk. İftarda Başkan Fatih Özgökçen ’in söylediği çok önemli mesajlar oldu. Buna az ileriki bölümlerde geleceğim ancak öncelikle sahamızda konuk ettiğimiz ve 4-1 galibiyetimizle sonuçlanan Gaziantep maçına değinmek istiyorum.
Lig ikinciliğini Fenerbahçe’ye “mecburen!” vermiş olan yeşil beyazlı temsilcimiz, ‘Facia Rize’ maçı sonrasında evinde oynadığı Antep maçını çok rahat kazanarak Fenerbahçe’nin ensesinde olduğunu gösterdi. Özellikle haksız bir şekilde kaybedilmiş Rize maçı sonrasında haliyle moral, motivasyonun normal olması beklenemezdi ancak Konyasporlu teknik kadro ve futbolcuların oyuna olan motivasyonu, kazanma inancı sahaya yansıyınca rakip karşısında rahat bir futbol ve iyi bir sonuç elde edilmiş oldu. Başta futbolcular ve teknik kadro olmak üzere tüm camiayı tebrik ediyorum. Kalan haftalarda da aynı inanç ve motivasyonla mücadele ederek, hakkımız olan ikinciliği alır, sezonu güzel bir şekilde kapatırız diye umut ediyorum. Yani 1 puanlık fark ile “Panik yok, yola emin adımlarla devam”.
Geleyim şimdi cuma akşamı iftarda Başkan'ın verdiği ince ama anlamlı açıklama ve mesajlara: Konyaspor Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu iftar programı, Ramazan’ın rahmet ve bereketinin de yansıması ile çok güzel ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Öncelikle böyle bir ortamda bulunmamızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.
İftar sonrası Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen’in açıklamaları hem düşündürdü, hem gururlandırdı hem de üzdü haliyle. Ancak Başkan'ın açıklamalardaki samimiyet ve doğallığından dolayı kendisine hassaten teşekkür ediyorum. Sorulan sorulara tüm içtenliği ile açık açık cevap verdi. Kıvırıp dolandırmadan net oldu. Hani o şehir efsanelerinden tutun da, doğru bilinen yanlışlara kadar, her şeyi açık açık ifade etti. Bunların detaylarını elbette bugün spor sayfamızdan daha geniş okuyacaksınız ancak benim altını çizmek istediğim bölümler oldu. Mesela öncelikli olan Başkan'ın da altını çizdiği konu, ligi haftalardır ikinci götüren bir takımın taraftarının veya seyircisinin tribünleri doldurmamış olması. Bu konu hem maddi hem manevi çok önemli bir konu Konyaspor için.
Daha yakın zamana kadar bu konuda hep dile getirilen “Takımın başarısı mı var ki, tribünler dolsun? Sanki takım çatır çatır top mu oynuyor ki, tribünler dolsun?” tarzı olurdu. Alın işte, bu sezon ligi ikinci götüren bir takım var, Şampiyonlar Ligi'nde oynama hedefini ısrarla sürdüren bir takım var ve buyurun tribün sonucu ortada. Yani gerçekten bir tutarsızlık, bir samimiyetsizlik var. Hem de yönetimin yaptığı fedakârlığa karşın durum böyle olunca, kulübün maddi kaybının ötesinde motivasyonel bir kayıp da söz konusu oluyor. Bunun yanı sıra Başkan Özgökçen’in hakemlerle ilgili söylemlerindeki haklılığının ötesinde konunun günübirlik müdahale ve iyileştirmelerle değil kökten kurumsal olarak çözümlenmesi talebi en doğru olandı. Bu anlamda umarım Başkan’ın bu fikri diğer kulüpler tarafından da kabul ve destek görür. Aksi durumda her sezon, daha çok hakem konusunu konuşur dururuz.
İkincilik konusunda da çok net konuşan Başkan Özgökçen'in, ikinciliğin Fenerbahçe’ye emanet verildiğini ve alınacağını söylemesi sezon sonu hedefe ulaşılacağı konusundaki kararlılığı göstermiş oldu.
Tabi en önemli açıklamalardan biri de gelecek sezonun planlanması ve transfer çalışmalarıyla alakalı olan bölümdü. Çünkü Konyaspor'un menfaatleri doğrultusunda adım atacaklarını söyleyen Başkan Özgökçen, transferde har vurup harman savrulmayacağını da peşin peşin ifade etti. Özellikle takım içindeki mevcut oyuncular ile ilgili de net tavrını ortaya koyan Başkan'ın, bunun için öncelikle sezonun tamamlanması gerektiğini, akabinde görüşmelerin hız kazanacağını söylemesi, içeride ve dışarda dengelerin hassasiyetini de ortaya koyuyor gibi geldi bana.
Bu arada yeni sezon planlaması yapılırken ligdeki yeni kurallar ve şartların da göz ardı edilmediği, takip edildiği vurgulandı. Yeni sezonda özellikle ses getirecek transferin olacağı müjdesini veren Başkan, bir şehir efsanesine de açıklık getirdi. Özgökçen'in alınan oyuncunun iki-üç maç aldığında parasını çıkarttığına dair ifade edilen konunun hiç de öyle olmadığı sonuçta alınan galibiyet karşılığında verilen rakamın belli olduğunu söylemesi, taraftarın tribünleri doldurup forma vs. gibi ürünler almaması durumunda, transferlerin kendini amorti edemeyeceğini net ifade etti.
Bu arada diğer önemli konu olan 1922 Konyaspor konusunda da açıklama yapan Başkan Özgökçen, kümede kalma mücadelesi veren 1922 Konyaspor ile alakalı soruya “1922 Konyaspor’u ilçeye devretmeyi düşünmüyoruz. Bu konuyu sezon sonunda tekrar gündeme alacağız” diyerek takımın son durumuna göre hareket edeceklerinin altını çizdi. İnşallah Konyaspor camiası adına en doğru kararlar alınır ve sonrasında pişmanlıklar yaşanmaz.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.