Konya
°C
Yeni Meram

Pandeminin Getirdikleri

Pandeminin Getirdikleri- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.09.2021 01:58
24.09.2021 17:13
0
2413
ABONE OL


Hemen hemen 19 aylık pandemi sürecinin ardından tam açılma dönemini yaşadığımız şu günlerde, bazı teorisyenlerin tekrar kapanma dönemi yaşanacağı söylemlerini bir hayli gülünç bulmaktayım. 2020 yılının eylül ayında ilk ve orta dereceli okulların kısa bir süreliğine açılıp kapanmasını da öne sürdükleri aşikâr.
Efendim geliniz pandemi bizlere neler getirdi bir bakalım:
Öncelikle umulmaz bir elektronik marketçilik, öyle ki ister giyim sektörü olsun ister yiyecek, şehir merkezlerinde fahiş fiyatlara dükkan tutup ayakta kalmaya çalışma sona erdi. İnsanları hizmet eden ve hizmet alan grup olarak ikiye ayırmaya da yavaş yavaş başladık. Hep o adı geçen kast sisteminin gelişi de pandemi ile başlamış oldu. İster şehrin ücra köşesinde isterse adı bile unutulmuş bir yerde ufak bir deponuz ufak bir işletmeniz olsun ülkenin dört bir tarafına hatta ve hatta yurt dışına dahi ihracat yapabilir hale geldik. Çağın teknolojisine ve çağın getirdiği üretim ve tüketimine ayak uyduran kazandı ve bu pandemi sürecinin sonunda da kazanmaya devam edecek.
Birde baktık ki Holdinglerin, güçlü şirketlerin; şaşalı, ihtişamlı, görkemli binaların sonu gelmiş... Bu yerlere gerek kalmamış öngörüsüne kapıldı şirket yöneticileri, uzaktan mesai sistemi ile yürütülen işlerin sonunda anlaşıldı ki yemek, yol, gibi masraflara hiçte gerek yok imiş. Bir çok holding pandemi dönemi tamamen bitse dahi uzaktan çalışmaya devam edeceğini açıkladı bile, darısı diğer firmalara...
Belki biraz ironi yapmış olacağım lakin çocukların eğitim hayatını şöyle bir tarafa bırakarak, çocuklarımızın 7-8 saat evden uzaklaşıyor oluşu günlük sarf edilmesi gereken kelimeleri okulda harcıyor oluşunun velinimetini de anlamış olduk.
Elbette ki atlanmaması gereken en önemli hususlardan bir tanesi de çağın insanları, yani gençler... Çağın sistemine ayak uydurmayanlar, çağın sistemini oluşturanlar. Birçok gencin ufak çapta dahi olsa ticari hayata okul hayatını idame ettirirken girmiş olması güzel bir haber. Bu gençliğin devlet eliyle daha çok desteklenmesi de gerekiyor. Destek gören insanların, bir şans bir firsat verilen gençlerin neleri başarabildiğini semalarımızda bizi ve Türk istikbalini koruyan hür kuşlardan anlayabilirsiniz, yeterki fırsat verilsin...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.