Konya
°C
Yeni Meram

Normalleşme hızı, kendini gösteriyor

Normalleşme hızı, kendini gösteriyor- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.06.2021 01:46
27.06.2021 15:04
0
1994
ABONE OL


1 Temmuz itibari ile hayata geçecek olan normalleşmeye günler kala piyasalarda ve kamuoyunda yaralar sarılmaya başlandı. Her açıdan hızlı bir sürecin yaşandığı çevremizde düğünlerden toplantılara, genel kurullardan ziyaretlere, alışverişlerden açılışlara kadar normalleşme adımları hızla atılıyor.
Kolay değil uzun bir süre hayattan, sosyallikten uzak, kontrol ve denetim sistemi ile yaşama tutunmak... Haliyle de birikmişlikler ve özlenenler hayata hızla adapte edilecek.
Aşılanmanın hızı ile daha da kısa sürede maske vs. gibi kalıplaşmış detaylardan da kurtulacağız.
Geçen hafta gündem ve program yoğunluğu bizleri mutlu etti.
Öncelikle hafta sonu çok önemli bir program vardı, ki zaten büyük çoğunluk buna özellikle gökyüzünde Türk Yıldızlarının uçuşunu görünce şahit olmuştur.
Bildiğiniz üzere Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 924. yılı hafta sonu birbirinden özel programlarla kutlandı ve şehitler yad edildi. Program her ne kadar pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda katılımla gerçekleşmiş olsa da bundan sonrakilerin festival tadında olacağını, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıklamış oldu. Yani artık tarihimizi, geçmişimizi ve kültürümüzü bize daha net biçimde yaşatacak olan programlar daha yüksek katılımla gerçekleşecek. Olması gereken de bu zaten. Şimdiden heyecanla beklediğimi ifade edeyim.
***
Hafta içi bir diğer program da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’un, görev sürecinde geride bıraktığı 1 yılı, düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirmesi oldu. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk’un da hazır bulunduğu toplantıda Rektör Aksoy bu süre içinde pandemiye rağmen yaptıklarını açıkladı.
Bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 54 araştırma ve uygulama merkezi bulunan Selçuk Üniversitesinin, 68 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 960 akademik, 4 bin 29 idari personeli ile Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Aksoy’un 1 yıl içinde yaptıkları sonraki yıllar yapacaklarının teminatı olarak önemli bir yer tutuyor. Konya'mızın önemli bir markası olan ve uluslararası arena da da marka olmak için büyük bir çabanın verildiği Selçuk Üniversitesinde israftan harcamalara, üretimden tüketime, eğitim yöntemlerinden en küçük detaylara kadar her şey en ince ayrıntısına kadar değerlendirilerek eksikler düzeltme yoluna gidiliyor. Tabi en önemlisi ise bilimsel çalışmalar oluyor. Bugün yerli aşıda belirli seviyeye gelen çalışmaların sonucu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy ve ekibinin gayreti ile ülkemize kazandırılacak başarılardan bir tanesi olacak. Amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olan üniversite yönetimi, şeffaflık anlayışını da kendisine düstur edinerek çalışmalarını sürdürüyor. Allah yardımcıları olsun.
*****

Geçen haftanın son günü Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetemize ziyarete geldi. Hem yeni taşındığımız yeni yerimize "hayırlı olsun" dedi hem de belediyenin hazırlattığı ‘Makalt-I Seyyid Harun Veli kitabı'nı takdim etti. Seydişehir Belediyesi Kültür Müdürlüğünün hazırladığı Makalt-ı Seyyid Harun kitabı veli tarihini, kentin kuruluşundan günümüze kadar "şehir" oluşunun 700. yılında 408 sayfa olarak yayımlanmış. Kitapta ilçenin geçirdiği evreler aktarılıyor. Genel olarak ilçenin sahip olduğu gerek tarihsel gerekse kültürel zenginliklerin konu edildiği kitap, her yaştan insanlara hitap ediyor. Kitap içeriğinde, ilçenin kuruluş tarihi de anlatılıyor. Kitabı konuşurken Başkan Tutal ile yatırım ve projelerden de konuştuk. Birbirinden farklı projeleri pandemi gölgesi altında hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Tutal, Seydişehir’in güzelliğine güzellik katmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Ekibiyle birlikte iyi işlere imza atmak ve Ankara yolunu mekik dokuyarak ilçeye iyi şeyler kazandırmak için mücadele veren Başkan Tutal’ın bu gayreti karşılıksız kalmıyor. Özellikle Termal ve Kuğulu Park'ı ben sadece Seydişehir projesi olarak görmüyorum. Başta Konya sonra ülkenin bir projesi olarak görüyorum. Başlangıç ve proje aşamalarını kısmen de olan bilen birisi olarak, tamamlandığında Konya ve yakın şehirlerden birçok kişinin Seydişehir’e akın edeceğini düşünüyorum. Bunun için Başkan ve ekibini kolaylıklar diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.