Konya
°C
Yeni Meram

MERAM MERAMINA “KAVUŞ”UYOR

MERAM MERAMINA “KAVUŞ”UYOR- Medine EKMREKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.02.2024 00:40
27.02.2024 09:42
0
1924
ABONE OL

Konya’nın en seçkin ilçelerinden biri olan Meram, son yıllarda adeta bir dönüşüm yaşıyor. Bu değişimin arkasındaki isim ise, Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş. İkinci kez Belediye Başkan Adayı gösterilen Kavuş, göreve geldiği günden beri samimi ve içten tavrıyla hemşehrilerinin gönlünde taht kurdu. “Meram’a değer” sloganıyla, farklı ve özgün bir bakış açısıyla Meram’ı adeta “Meramına ‘KAVUŞ’turuyor.”

Mustafa Kavuş, klasik belediyecilik anlayışının ötesine geçerek, Meram’ı her alanda kalkındırmaya odaklandı. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar her alanda önemli yatırımlar yapıldı. Yeni parklar, bahçeler ve sosyal alanlar kazandırıldı. Ulaşım ve altyapı çalışmalarıyla Meram modern bir görünüme kavuştu.

Kavuş’un en önemli özelliklerinden biri de hemşehrileriyle olan yakın iletişimi. Özellikle dikkatimi çeken, göreve geldiğinden beridir, “Bizim Mustafa” diye anılması.. Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Kavuş, onların sorunlarını ve taleplerini dinliyor. Bu sayede Meram’ın gerçek ihtiyaçlarını karşılayan projeler hayata geçiriliyor.

En büyük projelerinden, 3 Milyar TL bütçesi ve 163 Bin m² yüzölçümü ile Meram tarihinin en kapsamlı projesi; “Şükran dönüşüm projesi” adeta şehrin kalbini büyülüyor.

9 ayrı eserle, yaklaşık 1,5 kilometre çapındaki alanda oluşturulan Meram Turizm Destinasyonu şehire değer katıyor.

*Meram Bağı *Meram Lavanta Bahçesi *Kızlar Kayası *Aydın Çavuş *Tarihi Meram Köprüsü *Tavus baba Türbesi *Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi *Meram Dutlu Millet Bahçesi

Meram Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor. Gıda ve giyim yardımlarının yanı sıra, eğitim ve sağlık alanlarında da burs ve destekler sağlanıyor. Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar da büyük önem taşıyor.

Meram Belediyesi, sporun yaygınlaşması için birçok alanda çalışmalar yürütüyor. Yeni spor tesisleri inşa edilerek sporseverler için modern imkanlar yaratılıyor. Spor kulüplerine ve sporculara destek sağlanarak ilçenin sporda da adından söz etmesi sağlanıyor.

Özellikle dikkatimi çeken konulardan birisi de, Meram Belediyesi, birçok alanda akıllı şehir uygulamalarını hayata geçiriyor. Bu uygulamalar sayesinde trafik akışı optimize ediliyor, enerji tasarrufu sağlanıyor, atık yönetimi daha etkin hale geliyor ve vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunuluyor.

Meram Belediyesi, Meram Bağı’nda özel üzümler yetiştirerek geleneksel pekmez üretimini sürdürüyor. Halk da üzümleri toplamaya katılarak hem bu geleneği yaşatıyor hem de belediyeyle bağ kuruyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen pekmez halka ücretsiz dağıtılıyor. Bu proje, geleneksel değerlerimizi yaşatıyor, halkın sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştırıyor ve yerel ekonomiye katkıda bulunuyor.

Mustafa Kavuş’un samimiyeti, içtenliği ve vizyoner bakış açısıyla Meram adeta “meramına kavuşuyor.” İlçe her geçen gün daha modern, daha yaşanabilir bir hale geliyor. Kavuş’un liderliğinde Meram’ın geleceği parlak görünüyor.. Başkanımızı tebrik eder, değerli ekibini kutluyorum.. Çıktıkları bu kutlu yolda muvaffakiyetler diliyorum. Bâki selâm.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.