Konya
°C
Yeni Meram

KURUM, ADIM ADIM!

KURUM, ADIM ADIM!- Muhammet Gümüş- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.01.2024 00:23
07.01.2024 16:32
0
2447
ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı dönemindeki başarıları, projeleri ve gayreti ile gittiği her bölgede vatandaşın büyük takdirini toplayıp gönüllerinde ayrı bir yere sahip olan hemşehrimiz İstanbul Milletvekili Murat Kurum AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.
Dün gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11 büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adayını Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Aralarında Konya’nın da bulunduğu geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak.
Öncelikle AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan hemşehrimiz Murat Kurum’u tebrik ediyor, bu zorlu yolda Rabbimin yardımını diliyorum. Çıkılan bu yol kolay bir yol değil, çıkılan bu yol sadece İstanbul için değil, ülkemiz için önemli bir yol. Ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul’u yönetmek öyle lafla sözle olacak iş değil.
Her İstanbul’a gittiğimde düşünürüm bu metropolü yönetmek nasıl olur, diye. Ama düşüncemin sonunda da bu zamana kadar layıkıyla yönetenlerden Allah razı olsun dileğimle çıkarım işin içinden.
Onun için konu önemli bir konu ve daha önemli hale getiren ise böylesi bir şehri yönetmeye talip olan hemşehrimiz Murat Kurum’un isminin açıklanmış olmasıdır.
Her şehrin kendine göre öncelikleri ve yapılması gerekenler listesi vardır mutlaka. Şehircilik ve sosyalliğin ötesinde şehirleri geleceğe hazırlamakta her belediyenin mutlak görevleri arasında yer alıyor. Ancak söz konusu İstanbul olunca hem beklenen büyük İstanbul depremi hem de bu şehrin kentsel dönüşümü listenin en başında yer alıyor.
İstanbul’da yaşamıyoruz, İstanbul’da yatırımlarımız vs. durumumuz da yok ancak dedim ya dünyaya açılan kapımız olunca ülkenin tüm şehirlerini ilgilendiriyor İstanbul.
Böylesi önemli bir süreçte böylesi hassas ve önemli aşamaları kiminle aşmak en mantıklı seçim diye bir anket yapılmış olsaydı eminim ilk sırada 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan Murat Kurum’un isminden başkası çıkmazdı.
O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamasında vurguladığı gibi Murat Kurum "Güzel İstanbul'umuzu muradına kavuşturacak".
İstanbul’u hem depreme hem yeniden yapılanmaya kentsel dönüşüme hazırlayacak isim olarak İstanbulluları rahatlatan Murat Kurum ismi aslında sürpriz bir isim olmadı. Bakanlığı dönemindeki başarıları ve sonrasında Kabine'den milletvekilliğine geçişi sırasında da bugünlerin sinyalini vermişti.
Milletvekili listesinde Konya’dan değil de İstanbul’dan hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sırası olan İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan milletvekili seçilen Murat Kurum için geçen yıl haziran ayındaki yazımda tarihe not düşmüştüm.
05.06.2023 tarihli “Kabine ve Konyalı bakanlar hayırlı olsun” başlıklı yazıdaki Murat Kurum bölümünü aynen paylaşıyorum.
“KURUM, SÜPRİZ OLMAYACAK: Bu arada küçük bir notu tarihe geçmesi adına paylaşmak istiyorum. Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından en çalışkan ve başarılı bakanlar arasında olan hemşehrimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yeni Kabine'de yer almaması hem milletvekilliği hem de gelecekte daha önemli görevler verileceğinin göstergesi oldu. Kulislerde dillendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı söylemlerinin yanı sıra parti içinde de önemli bir etkiye sahip olması nedeniyle alacağı görevlerin sürpriz olmayacağının altını şimdiden çizmek istiyorum.”
İşte o günden bugüne ve bugünden sonrası da adım adım Murat Kurum’un yürüyüşü ile başarıların devamının geleceğini gösteriyor. Ben yeniden hemşehrimiz Murat Kurum’u tebrik ediyor başarıları ile sadece İstanbul değil Konya’nın da ayrı mutlu olacağına inanıyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.