Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR GÜRLEDİ

KONYASPOR GÜRLEDİ - Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.12.2021 17:23
11.12.2021 17:24
0
658
ABONE OL

İstanbul'da Karagümrük ile karşılaşan Konyaspor, 1-0 geriye düştüğü ancak Serdar Gürler'in 2 gol atarak adeta gürlediği mücadeleden 4-1 galip ayrılmayı başararak puanını 30'a yükseltti 2.sıradaki yerini korudu.

Konyaspor Karagümrük deplasmanında özellikle ilk yarıda rakibi kadar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk dakikalarda topu görmekte güçlük yaşayan, güneşe karşı oynayan Konyaspor defansı henüz 12.dakikada çok basit bir golle mağlup duruma düştü.

Kalesinden başlayan ataklarla çıkmayı seven ve bunu her maçta sergilemesiyle dikkat çeken buna rağmen önlem alınmayan Karagümrük, defans oyuncusu Burak'a baskı yapamayıp üstelik Abdülkerim de topu kaçırınca inanılmaz derecede basit bir golle mağlup duruma düştü.

Golden sonra silkinen ve rakip alanda top çevirmeye başlayan Konyaspor kapanan Karagümrük'ün üstüne daha çok gitmeye ön alanda baskı kurmaya başladığı dakikalarda beraberlik golünü buldu..

Kaleden paslaşarak çıkmaya çalışan rakibinden topu kapan ve güzel bir organizasyonla ceza sahasına giren Cikalleshi, pasını Bütüci'ye verdi bu oyuncu çizgiden Rahmanovic', harika gördü ve Rahmanovic de sert vuruşu ile takımına golü kazandırırken, Cekici'nin yerine kendisine ilk 11'de forma veren İlhan Palut'u gururlandırıyordu..

İkinci yarıya ev sahibi topa daha çok sahip olma isteğiyle başlasa da temkinli oynayan Konyaspor, 53'te topla orta sahaya kadar çıkan Abdülkerim'in harika asisti ileri uçta tek başına atağa kalkan Serdar Gürler'in muhteşem golüyle deplasmanda 2-1 öne geçti..

Adeta taktik savaşının kızıştığı dakikalar yaşanıyordu sonrasında..

Golden sonra aynı anda 3 oyuncu birden değiştiren Karagümrük ataklarını sıklaştırsa da karşısında sağlam duran Konyaspor defansı ile karşılaşıyordu.

Teknik Direktör İlhan Palut, Bütüci'yi kenara alarak Michalak'ı sahaya sürerken Serdar da bu değişiklik sonrası sol kanada geçiyordu..

Kaleci Sehic de kurtardığı bir frikik ile dikkat çekti zorlu dakikalarda önemli bir kurtarışa imza attı. 80'de Rahmanovic kenara gelirken M'Poku oyuna girdi..

Heyecan dolu anlara sahne olan son dakikalarda baskısını artıran Karagümrük karşısında, kontra ataklara ağırlık veren Konyaspor, bunun ödülünü alıyor ve taktik savaşını da İlhan Palut kazanıyordu.

85'de kaleci ile karşı karşıya kalan Michalak'ı düşüren Luckassen yaptığı faulle kırmızı kart gördü. Rakibini 10 kişi bıraktıran bu faul sonrası kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Guilherme muhteşem golüyle takımını deplasmanda 3-1 galip duruma getirdi.

88'de sahneye yine Serdar Gürler çıkıyordu..

Soner'in orta sahadan harika asistinde topu alarak rakiplerini ekarte eden Serdar, kalecinin ayakları arasından dar açıda kendisinin 2. takımının da 4. golünü rakip filelere bırakınca maçın da skorunu ilan etmiş oldu.

Teknik Direktör İlhan Palut, son dakikada Cikalleshi, Serdar ve Soner'i kenara alarak yerlerine Ahmet Hassan, Alper Uludağ ve Adil'i alırken, verdiği taktiksel katkı ile zorlu mücadeleden gülen taraf olarak ayrılma başarısını gösteriyordu.

Bu galibiyetle ligde 2. sıradaki yerini korumayı başaran Konyaspor, 18 Aralık cumartesi saat 16.00'da evinde oynayacağı Antalya maçı öncesi güven depoladığı zorlu bir mücadeleyi geride brakmış oldu.

Tebrikler Anadolu Kartalı..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.