Konya
°C
Yeni Meram

HEVESLE DEĞİL, HEDEFLE!

HEVESLE DEĞİL, HEDEFLE!- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.07.2021 01:40
26.07.2021 11:42
0
1977
ABONE OL

Bayramı seyranı geride bırakarak Temmuzu da yavaştan uğurluyoruz. Ee tabi, bayram ve tatil sürecinde alınan kilolar canınızı sıkıyor şimdi. Yalnız hala bayramda ve tatilde ultra yüksek kilolar alıyorsanız siz bu işi henüz öğrenememişsiniz demektir. Çünkü diyet, kısa vadeli yapılan bir şey değil, sağlıklı yaşamın kilit noktasıdır. Bu kilidi açamadıktan sonra istediğiniz kadar dönün dolaşın etrafta, eninde sonunda yine kilidi açmaya zorlayacaksınız.
“Üç gün diyet yaptım artık sağlıklıyım, eski bozuk ve düzensiz düzenime geri dönebilirim” gibi bir düşünce olmamalı. Her işte olduğu gibi ya da olması gerektiği gibi diyelim, diyet sürecini de bu işi bilen bir diyetisyen ile birlikte çalışarak öğrenmelisiniz. Enerjinizin tuttuğu, size güven veren ve sizi zorlayarak diyete dâhil eden değil, diyeti sizin yaşamınıza dâhil eden bir diyetisyen ile beraber bu süreç sandığınızdan daha kolay! Çünkü siz isterseniz dünyanın en iyi diyetisyeniyle çalışıp en şahane listelerle diyet yapın, karşılıklı enerjiniz tutmaz ve anlaşamazsanız o süreçten verim alamazsınız.
Daha da önemlisi bu yola konukomşunuzdan esinlenerek heves için değil belli bir hedef için çıkmalısınız. Bu hedefler küçük, gerçekçi, aynı zamanda konforlu olmalı.
"3 kg verirsem şişkinliğim geçebilir"
"5 kg verirsem giyemediğim pantolonumu giyebilirim"
"10 kg verdiğimde bacaklarım çok rahatlamış olacak."
"20 kg verdiğimde sağlıklı ve bambaşka biri olacağım hatta belki ameliyat olmama gerek bile kalmaz"
Gibi sizi kamçılayacak hedeflerden bahsediyorum.
Biliyorum, diyet yapmaktan çok sıkıldın belki ömrün diyet listeleriyle boğuşmakla geçti. Şimdi şöyle düşün, doğru diyeti yapsaydın, gerçekten bunun için çabalasaydın şu an hala boğuşuyor olur muydun? Peki, sorun ne? Sen gerçekten yüklerinden kurtulmak mı istemiyorsun ya da yaptığın diyetler mi hep yanlıştı? Sorunu bul, çözümü aramaya başla. Hemen, şimdi!
Hazır yavaş yavaş tatil modumuzdan da uzaklaşırken havaların soğuyup metabolizmalarımızın yavaşlamasını beklemeye hiç gerek yok. Bu güzel havaları diyet ve spor anlamında verimli bir şekilde değerlendirip kışa da 1-0 önde başlayabilirsin.
Biliyorum, konuşurken nefes nefese kalıyorsun, bacaklarından düzgün yürüyemiyorsun, iştah kontrolünü bir türlü sağlayamıyorsun, kutu kutu ilaç içmekten de sıkıldın. Yine biliyorum ki yemek yemeyi çok seviyorsun. Peki, sen diyette zaten yemek yiyeceğini; mama, şurup içmeyeceğini biliyor musun?
Diyet dediğimiz gerçekten sandığından daha kolay, sağdan soldan toplama listelerle yaptığın diyet geçmişini unut.
Konuştuk ettik o kadar. Şimdi karar ver, başla ve başar.
İnan, kendine sen de çok şaşıracaksın.
Sana güveniyorum, hayalindeki sağlıklı kilona kavuşmanı senden sonra en çok ben istiyorum. Kendine çok iyi bak.
Bir diyetisyen..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.