Konya
°C
Yeni Meram

Geççek geççek demeyle olmuyor proje lazım!

Geççek geççek demeyle olmuyor proje lazım!- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.09.2022 01:07
15.09.2022 14:10
1
2063
ABONE OL

Sevgili okurlar; 9 Eylül gecesi güzel İzmir’imizin kurutuluşu münasebetiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cumhuriyet tarihinin en büyük ve görkemli konserlerinden biri verildi. Binlerce ve belki milyonu aşkın kişi orada İzmir’in kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladı. Bizde ekranlar başında bu organizasyonu takip ettik
Türkiye’nin birçok ünlü şarkıcısı ve megastar Tarkan konserde sahne aldı. Binlere hitap etti. İnsanların duygularını şahlandırdı.
Lafı şuraya getireceğim;
Haliyle bu durum sol cenahın çok hoşuna gitti. Önümüzdeki seçime ilişkin umutları gecenin vermiş olduğu yoğun duygusallıkla katlanarak arttı. Binlerce insanın hep bir ağızdan şarkılar marşlar söylemesi önümüzdeki seçimleri çoktan kazanmış edası verdi.
İşte sorunun başladığı nokta da tam burası. Bizim milletin solcuları aşırı duygusal mantıktan uzak, anlık hissiyatlarla karar veren ve düşünen insanlar olduğundan mütevellit on yıllardır bir arpa boyu kadar yol kat edememişlerdir.
Cumhuriyet konserlerine, cumhuriyet mitinglerine, cumhuriyet yürüyüşlerine kısacası cumhuriyetle ilgili hiçbir şeye karşı değilim. İstirham ediyorum yanlış anlaşılmayım. Ancak geçmişe dönüp şöyle bir baktığımızda adının başında cumhuriyet kelimesi geçen her bir etkinliğin sonucunda Türk solu her zaman hezimete uğramıştır. Çünkü kaçırdıkları kısım bu işin kalabalık güruhlarla ‘oldu da bitti maşallah’ ‘bu yüz binler bu milyonlar bizim işimizi görür’ düşüncesiyle hareket etmeleridir.
E her şey iyi hoş da vatandaş buna bakmaz ki. Bakmıyor da. Sen aynı yüz binlerin, aynı milyonların kesesine hitap eden, gönlünü okşayan, bacasını tüttüren bir proje, bir hizmet, bir çalışma yapmadan o insanlar senin elinde etkinlik alanını dolduran kalabalıklardan öteye geçmez. Geçmiyor da.
Siz o konserin heyecanını yaşarken milyonlarca dar gelirliyi ilgilendiren sosyal konut projesine milyonlarca insan başvurdu. Buyurun size proje.
Bakmayın siz Tarkan’ın ‘geççek geççek’ demesine. Proje olmadan icraat olmadan hiçbir şey geçmiyor. Geçmediği gibi de katlanarak artıyor.
Konut probleminin çok büyük boyutlara ulaştığı Türkiye’de asrın projesi olan sosyal konut hamlesi, çok yerinde tam isabetli atılmış bir adım oldu. İhtiyacı olan olmayın her kesimin ağızında bu konu dolaşıyor. Neden, çünkü sadece dar gelirliye değil aynı zamanda 250’den fazla inşaat sektörü kalemlerine de can suyu olacak. Emeği geçenleri tebrik etmemek doğru olmaz.
Darısı, yine milyonları ilgilendiren gıda fiyatlarına ilişkin bir projeye. Darısı, yine almış başını giden enerji fiyatlarına dair bir çalışmaya. Darısı yine milyonları ilgilendiren asgari ücretliye…

HABER YORUMLARI
  1. yakup fred
    2022-09-22 16:08:20
    forum huge