Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

DEVLET BAHÇELİ’NİN MÜSPET ROLÜ

Devlet Bahçeli devletin zor zamanlarında vaziyete el koyan büyük bir devlet adamıdır. Geçmişte birkaç kez bunun örneklerini verdi. Günümüzde de Milli Birlik Komisyonunun kurulmasındaki öncü rolü aynı niteliktedir. PKK kurucusu Öcalan’a yaptığı çağrısı ile başlayan süreç komisyonun kurulması ile devam etti. Devamında da olumlu yönde ilerlemeler kayıt edildi. CHP bu sürece karşı çıkıyor. İnşaAllah bu defa sonuç alınacak ve kırk yıldır milletimizi madden ve manen yoran bu hadise kapanacak.
Milletimizin de gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyduğu basın ve yayına yansımaktadır. Ne var ki ülkemizdeki bu konunun verdiği gerginlikten faydalanan bazı içte ve dıştaki siyasi çevre ve gruplar bu müspet gidişattan memnun değil. İstiyorlar ki ülke hep gergin olsun, milyarlarca dolar boşa harcansın, her iki taraftan da ölümler olsun, anaların ağıtları hiç susmasın. Biz de bu durumdan fayda sağlayalım.
Dışta 40 yıldır PKK’ya destek veren Batı ve İsrail Büyük İsrail hayalinde… Rusya ve İran ise bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor. Güçsüz, fakir ve muhtaç bir komşu görmek istiyorlar. Hepsi de ülkemizin bölünmesini bu bölgede önce tampon bir Kürdistan kurulmasını, daha sonra da bu devletin İsrail’e katılmasını istiyorlar. Bunların olması içinde etrafımızda durmadan ateşle oynuyorlar.
Çevremiz ateş çemberi… İçimizdeki aymazlar da çıkar ve siyasi rant peşinde… Güya Türk milliyetçiliğini savunan küçük particikler de süreç aleyhinde kıyasıya Bahçeli’yi ve Erdoğan’ı eleştiriyorlar. Sanki hemen iktidar oluyorlar. Seçimlerde ve anketlerde yüzde 1 ile 3 arası oy alan parti genel başkanları koca koca yalanlar söylerken yüzleri de kızarmıyor. Bunlardan ülke faydasına ne beklenir. Dileğimiz bin yıllık kaderde, tasada ve kıvançta bir ve beraber olan Müslüman Türk ve Kürt kardeşliği binlerce yıl daha sürer. Çanakkale Şehitliğini gezerken koyun koyuna yatan Müslüman Türk ve Kürt çok şehit mezarı gördüm. Hiçbir menfi propagandaya fırsat vermeden sürece milletçe omuz vermeliyiz. İnşaAllah.

Kaynak: Mustafa KAPLAN

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Alacabel’de Umut Tünelin dışında da İçinde de büyüyor…

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.