Konya
°C
Yeni Meram

ÇÜRÜK TEMEL

ÇÜRÜK TEMEL- Behçet BÜYÜKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.02.2023 01:04
27.02.2023 15:05
0
1590
ABONE OL

Büyük afetin üzerinden yirmi günden fazla bir süre geçti. Ama acılar hala taze. Normal hayata dönüş yapmak öyle kolay değil. Millet olarak gündemimizde deprem hala ilk sırada. Deprem ve can kayıpları konuşulmaya başlandığında hemen hemen her defasında "deprem değil binalar öldürür" cümlesi kuruluyor ki, doğru bir sözdür. Bu büyük afette de bu gerçek ayan beyan ortaya çıktı. Çürük temelli binalar tuzla buz oldu ve dayanılmaz acılar yaşandı. Elden geldiğince acılar paylaşıldı, yaralara merhem olmak için elden geldiğince çabalar harcandı.
Elbette bazı nadanlar, (densizler) ülkemizin ve milletimizin düşmanı bazı odaklar için durum farklı. Onlar nasıl bir post kaparız sevdasına kapılmışlar. Bunu da gizli saklı değil açıkça yapıyorlar. Namert namertliğini, hain hainliğini, nankör nankörlüğünü yapmaktan asla vazgeçmiyor, geri durmuyor. Yazının kalan kısmında basından bir kaç alıntı yapacağım ve yorumu okuyuculara bırakacağım. Millet canı ile uğraşırken bazıları neyle uğraşıyor görülsün.
*
Sarıyer Belediye Başkanı CHPli Şükrü Genç, deprem felaketinden sonra yardım için Adıyaman'a gelen Meksikalı ekibin çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği 'Proteo'nun heykelini dikeceklerini açıkladı. Şükrü Genç, "Proteo'ya vefa borcumuz var" dedi.
*
Carnegie Europe stratejisti ve AB’nin Türkiye eski büyükelçisi Marc Pierini, Erdoğan için "20 yıl sonra ilk kez yenilme olasılığı var” yorumunda bulundu.
Haberde, “Deprem, Ankara’yı sarsıcı bir yeniden yapılanma tasarısı ile yükümlü kılarak ekonomik büyümeye zarar verecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dört yıllık dönemi için yeni bir meydan okuma yaratacak” ifadeleri kullanıldı.
Gazete ayrıca “Türk yetkililer yüzyılın en ölümcül depremi nedeniyle ölenlerin acısıyla boğuşurken, Cumhurbaşkanı, Erdoğan paralel bir krizle karşı karşıya: Acil onarılması gereken bir ekonomiye deprem felaketinin yaptığı darbe...” denildi.
*
Seda Selek'in sunduğu programın konuklarından HDP eski milletvekili, sinemacı Sırrı Süreyya Önder, Akşener'in 'kazanacak aday' retoriğine tepki gösterdi.
"Sayın Akşener deneyimli bir siyasetçi... Niye buradan giriyor anlamış değilim. Bir ayrıştırmacı ya da onu (Kılıçdaroğlu'nu) dezavantajlı gibi gösterme gayreti var. Ve önüne şöyle bir tatlı eşliğinde servis ediliyor; bunu gazeteciler de yapıyor, siyasiler de kanaat önderleri de yapıyor: Kemal Bey çok iyi bir adam ama... Şunu şunu başardı ama...
Bakın bu da faşizmi ve ayrımcılığı her gün yeniden üretmektir. Siyasi iddia odur ki, biz 'şu aday', Kemal Bey ya da bir başkası, etrafında kenetleyeceğiz, şu ilkeler ışığında... ve onu Köşk'e taşıyacağız. Kazanacak aday ise sana ne ihtiyaç var, zaten kendi kendine kazanır. Eh kazanacak aday Recep Tayyip Erdoğan, o zaman git ona çalış. Öyle gözüküyor, tek başına oy oranlarına baktığında...
*
Millet İttifakı'nda bakanlıklar 6'ya bölünerek pay edilecek
Adaylarını deprem nedeniyle erteledikleri 2 Mart'ta yapılacak seçimle belirleyeceklerini duyuran Millet İttifakı'ndan, iktidar oldukları takdirde ülkeyi yönetim biçimleriyle ilgili de bir açıklama geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tv100'de yayınlanan Uğur Dündar ile Mine Özbek'in 'Haftanın Panoraması' programına konuk oldu. Burada yaptığı açıklamalarında seçilen Cumhurbaşkanı'nın 6 parti genel başkanlarıyla mutabakat içinde çalışacağını belirten Karamollaoğlu, bakanlıkların da 6'ya bölüneceğini belirtti.
"Millet önünde bir deklarasyon yapacağız"
Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkanlar millet önünde bir deklarasyon yapacak. Diyeceğiz ki biz Cumhurbaşkanı ile birlikte 'Evet adayımız falanca kişidir, ve bu kişi ülkeyi yönetirken 6 siyasi partinin genel başkanlarıyla mutabakat içinde yönetecek'. He burada efendim Cumhurbaşkanlığı yardımcısı vasfı mı verirsin, danışmanlık vasfı mı verirsin bu ayrı bir konu.
"22 bakanlık partiler arasında pay edilecek"
Cumhurbaşkanlığı vasfı verildiği zaman, eğer bir milletvekili ise vekilliği düşer. E düşmemesi lazım kanaatindeyim ben.
Bu konuda da partilerin aldıkları oya göre de, 22 bakanlık partiler arasında pay edilecek. Her parti en azından bir bakanlıkta etkili olacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.