Konya
°C
Yeni Meram

ADALET

ADALET- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.08.2023 00:26
11.08.2023 14:27
0
2171
ABONE OL

Fani dünyada yaşayan bütün insanlara lazım olan tek şey adalettir. Bir yerde adalet yoksa adalete dikkat etmezse o işten hayır gelmez. Çarşıda, pazarda evde işte, ticaret hanede, okulda bütün yaşayan insanlar adalet varsa bütün insanlar huzur içinde yaşamaktadır. 21. Asır ve günümüzde alışverişlerde eğer bir kişi her şeyi günübirlikte, çarşıda, pazarda adalete dikkat etmeleri mecburiyetindedir. Adalete dikkat etmez bu yönde para kazanırsa o paranın kimseye hayrı olmaz. Yüce mevlam adalet konusunda bakın neler söylüyor:
“Adalet, Allah’ın emrettiği, sevdiği ve övdüğü yüce bir vasıftır. Adalet, peygamberler mesleğidir. Adalet , hak ölçüsüdür.”
Şanlı peygamberimiz (sav) ise hadis-i şeriflerinde şöyle buyurur:
“Ehlüayaline ve idaresi altında olanlara adaletle hükmeden adil kimseler, Allah nezdinde nurdan minberler üzerine oturular. Yüksek mevkilere çıkarlar.”
Aile fertleri arasında adaletin gözetilmediği bir evde huzur ve hürmetin olması mümkün mü? Adaletin hakim olmadığı çalışanla çalışmayanın ayırt edilmediği, Allah korkusu ve hakikate sevgisinin öğretilmediği bir okuldan, üniversiteden hangi fazilet meyveleri toplanır?
Tüm insanların adalete dikkat etmesi ortak arzulardandır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.