Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Konya’nın 2025 Fotoğrafı: Sözden Çok Sahaya Bakan Bir Şehir…

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 2025 yılı yatırım ve proje tablosunu kamuoyuyla paylaştığı basın toplantısına bizzat katıldım.
Salonda verilen mesaj da, paylaşılan veriler de tek bir noktada birleşiyordu: Konya, yalnızca büyüyen değil; planlayan, düşünen ve sahaya dokunan bir şehir olarak yoluna devam ediyor.
Açıklanan tablo, geride kalan bir yılın sadece bütçe kalemleriyle değil, şehir vizyonuyla okunması gerektiğini açıkça ortaya koydu. Merkezle sınırlı olmayan, 31 ilçeyi kapsayan bütüncül belediyecilik anlayışı; Konya’nın yönetim refleksinin temelini oluşturuyor.
Toplantının en dikkat çeken bölümlerinden biri, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne yapılan vurgu oldu. Başkan Altay’ın hem başsağlığı hem de “yeniden hayat” mesajı, yerel yönetimlerin afet sonrası süreçlerde üstlendiği sorumluluğu hatırlatan güçlü bir çerçeve sundu. Bu yaklaşım, Konya’nın acıyı unutmadan ama umudu da diri tutarak yol aldığını gösteriyor.
2025: KONYA İÇİN ÇOK BOYUTLU BİR YIL
2025 yılı; Konya açısından sosyal, kültürel, sportif ve altyapı yatırımlarının aynı potada buluştuğu bir yıl olarak kayıtlara geçti.
Uluslararası spor organizasyonları, gençlik projeleri, eğitim destekleri, turizm master planı çalışmaları ve sosyal belediyecilik uygulamaları; şehrin yalnızca bugünü için değil, gelecek on yılları için planlandığını net biçimde ortaya koyuyor.
Bu tabloyu dinlerken şu gerçek bir kez daha hissediliyor: Konya’da hizmet, tek başına vitrine oynayan projelerden ibaret değil; hayatın içine temas eden bir anlayışla şekilleniyor.
Bu büyük Konya fotoğrafına içinde yaşadığım Seydişehir cephesinden bakmak ise ayrı bir anlam taşıyor.
İlçelerde yapılan yatırımların “liste tamamlamak” için değil, gerçek ihtiyaca göre belirlendiği görülüyor.
Seydişehir’de 2025 yılında hizmete açılan Su Yumuşatma Tesisi, bunun en somut örneklerinden biri. Belki gösterişli bir açılış değil ama günlük hayatı doğrudan etkileyen, uzun vadede ilçeye değer katan stratejik bir yatırım.
Başkan Altay’ın “2025 yılı suya yatırım yılı oldu” ifadesi, toplantı salonunda karşılık bulan bir cümleydi. Akşehir’den Beyşehir’e, Taşkent’ten Seydişehir’e uzanan bu yatırımlar zinciri; çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve geleceği gözeten bir belediyecilik anlayışının yansımasıdır.
Eğitim destekleri, gençlik projeleri ve sosyal belediyecilik uygulamaları da özellikle ilçelerde hissedilen bir rahatlama oluşturuyor. Konya’da Ayrım Yok, Hizmet Var
Toplantıdan çıkan net tablo şudur:
Konya’da merkez–ilçe ayrımı yapan bir anlayış yok.
Büyükşehir belediyeciliği, tabelayla değil; sahaya yansıyan hizmetle ölçülüyor.
Seydişehir, bu büyük resmin içinde küçük bir ayrıntı değil; doğru yatırımlarla güçlenen, Konya’nın yükünü paylaşan önemli bir parça olarak yer alıyor.

2025 tablosu bize şunu söylüyor:
Konya büyüyor, Konya planlıyor, Konya geleceğini inşa ediyor.
İşin özü,
“Konya’nın 2025 Fotoğrafı: Sözden Çok sahaya bakan bir şehir…” olarak ön plana çıkıyor…

Kaynak: Abdullah LEBLEBİCİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beş gollük galibiyet. Gözler yarın sabah Palut ve yönetim görüşmesinde…

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0