Konya
°C
Yeni Meram

74. YIL

74. YIL- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2023 01:04
28.08.2023 14:44
0
1582
ABONE OL

Zaman su gibi akar gider, derler. Suyun akışını gözlemleyebiliyorsunuz. Ancak zaman öyle mi İnsanoğlu rahmetli geçmişlerini ziyaret edince daha bir farkında oluyor. Bir de ataların önemli sözlerinden birini ele alalım. "Ahir zamanda zamanın bereketi kalmayacak." Var mı? Bir bakıyorsunuz pazartesi, bir de bakıyorsunuz cuma ve hafta sonu. Bunu yaklaşık 52 sefer tekrar ettiğimizde bir koskoca yılı deviriyorsunuz.

28 Ağustos 1950. Tam 74 yıl önce. Konya'mızın en değerli gazetelerinden Yeni Meram ilk sayısını çıkarıyor. O günden bugüne hemşehrilerini doğru ve en kısa sürede aydınlatmak adına uğraş veriyor, emek harcıyor. Asıl olan vatandaşımızın habere ve bilgiye ulaşabilmeleri için en doğru ve dürüst habercilik çerçevesinde hizmet vermek. Bu uzun sürecin de bu asırlığa yakın çınarın çıkmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ahirete irtihal edenlere de Rabbimden rahmet diliyoruz.
Eskiden zor imkanlarla yapılan meslek gazetecilik. Hadim'de bir temel atma programı var. Devletin zirvesi orada. Ulaşım imkanları ona göre. Muhabir gidiyor, fotoğrafları çekiyor ve gazeteye dönüyor. Dizgi ve baskı işlerinden dolayı bir gün sonra haber hazırlanıp baskıya veriliyor. Sonunda en erken 2. gün normalde de 3. gün gazetede haber oluyor.
Günümüz insanı bir haber için üç gün bekleyecek öyle mi? Yerine göre dakikalarla yarışılıyor. Tez haber, dikkat çekici haber, asparagas haber, magazin türü haber ve görsel haber. Okumayı ve bir konuda enikonu yapmayı ve kafa yormayı sevmiyoruz maalesef. Eskilerden kalanlar hatırlarlar. Şu gazetede şu yazar şu önemli konulara değinmiş. Yazarların da gazetelerin de bir saygınlığı vardı ve hat safhadaydı.
Örnek mi?
Gazetemizin o zamanki yazarlarından ve yaklaşık 5 yıl Yeni Meram’da yazı yazan rahmetli Ahmet Boyacıoğlu abi. Kendisi serbest piyasada avukatlık yapardı. Ortaya takdire şayan bir fikir attı. Şehir merkezine valiliğin karşısındaki boş alana yeraltı çarşısı yapılması. Yetkililer dikkate aldılar, fikre değer verdiler ve Sarraflar Yeraltı Çarşısı yapıldı. Ahmet abiyi 3 yıl önce koronadan kaybettik. Nur içinde yatsın. Şimdilerde Yeni Meram ve diğer gazeteler teknolojinin de sayesinde en hızlı haber verme durumuna geldiler. Bir taraftan gazetenin yazılı baskı tarafı günün haberini gün içinde baskıya vererek ertesi gün gazetede çıkmasını sağlıyor. Diğer taraftan da internet gazetesi marifetiyle anında haberler yazılıyor ve halkın istifadesine sunuluyor.
Ülke olarak en büyük problemimiz az okumak hatta okumamak. İleri teknolojide olan ülkeler hala tramvayda, durakta beklerken okumakta. Bilgisayarda, telefonunda ve tabletinde okuyor. Kendini geliştiriyor. Basın camiasının özellikle yerel basının biriken problemleri var. Bu problemler azalacağı yerde kartopu misali büyüyerek devam ediyor. Problemlerin en kısa sürede çözülmesini
temenni ediyoruz.


74 yıldır yerine getirdiğimiz milleti aydınlatma görevini daha da sürdüreceğiz. Bu sürede bizleri takip eden, bizimle gönül birliğinde olan okurlarımıza minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.